O krok blíž NHL. Rousek podepsal dvouletou smlouvu s Buffalem, druhý rok slibuje prostor

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

O krok blíž NHL. Rousek podepsal dvouletou smlouvu s Buffalem, druhý rok slibuje prostor

Blíží se Rouskova premiéra v NHL? S Buffalem prodloužil smlouvu o dva roky
Blíží se Rouskova premiéra v NHL? S Buffalem prodloužil smlouvu o dva rokyProfimedia
Lukáš Rousek (24) podepsal v zámoří nový kontrakt s Buffalem a dá se tak očekávat, že se brzy objeví i v zápase NHL. Bylo by na čase, bývalý sparťanský útočník strávil za Atlantikem už dvě sezony a především ta poslední byla průlomová. Rousek posbíral v 70 zápasech hned 56 kanadských bodů (16 gólů a 40 asistencí) a výrazně si řekl o větší prostor v organizaci Sabres.

Rousek s Buffalem podepsal smlouvu, která se změní v sezoně 2024/2025 na jednocestnou – to znamená, že pokud bude před startem ročníku zapsán na soupisku Sabres, s velkou pravděpodobností už nezamíří na farmu. Pokud ano, budou se o něj moct ucházet ostatní týmy NHL.

První minuty na ledových plochách NHL by však měl rodák z Ostrova dostat už v nadcházející sezoně. Vysloužil si to především výbornou poslední sezonou, po níž šli z organizace Šavlí na Rouska jen pozivní hlasy. Díky novému kontraktu bude bývalý hráč Sparty pobírat v zámoří 775 tisíc dolarů ročně (asi 16,88 milionů korun).

Odchovanec pražských Letňan, který hrál v extralize za Spartu, se v uplynulém ročníku dočkal debutu v NHL. V zápase proti Montrealu na konci března dal gól hned při prvním střídání, pak si připsal asistenci a byl vyhlášen druhou hvězdou utkání. V NHL pak nastoupil ještě jednou.

Většinu sezony strávil na farmě v Rochesteru, kde v AHL nasbíral v 70 zápasech 16 gólů a 40 asistencí a byl nejproduktivnějším hráčem týmu. V play off přidal pět branek a sedm přihrávek ve 14 utkáních.

Už desátou sezonu v Buffalu absolvuje lotyšský útočník Zemgus Girgensons. Služebně nejstarší hráč týmu prodloužil smlouvu o další rok a vydělá si 2,5 milionu dolarů. V NHL dosud odehrál 625 zápasů, v nichž zaznamenal 81 gólů a 93 asistencí.