Oilers zdemolovali Washington, hattrickem se zaskvěl Hyman. Nashville bodoval po 13. v řadě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Oilers zdemolovali Washington, hattrickem se zaskvěl Hyman. Nashville bodoval po 13. v řadě
Hyman se na vysokém vítězství Oilers 7:2 nad Washingtonem podílel třemi góly.
Hyman se na vysokém vítězství Oilers 7:2 nad Washingtonem podílel třemi góly.Profimedia
Pouze Filip Hronek (26) zasáhl z českých hokejistů do středečního programu NHL a s Vancouverem podlehl doma Coloradu 3:4 v prodloužení. Edmonton roznesl na svém ledě Washington 7:2 i díky hattricku Zacha Hymana (31). Nashville zvítězil ve Winnipegu 4:2 a bodoval ve 13. utkání v řadě. Ve zbývajícím utkání porazil St. Louis doma Los Angeles 3:1. Na straně poražených plnil David Rittich (31) roli náhradního brankáře.

Vancouver – Colorado 3:4

Vancouver do utkání dobře vstoupil, v čase 2:44 vedl o dva góly a na začátku prostřední třetiny zvýšil na 3:0. Colorado, které mělo střeleckou převahu 34:21, odstartovalo otočku brankou tři sekundy před druhou sirénou a ve třetím dějství si vynutilo prodloužení. Obrat završil Valerij Ničuškin tečí v přesilové hře. Hronek se v utkání blýskl čtyřmi zblokovanými střelami.

"Myslím, že jsme trochu polevili. To si proti týmům takového kalibru nesmíme dovolit. Nesmíte predátory zbytečně dráždit a povolit. Musíme jim i za stavu 3:0 pořád stát na krku," řekl Nikita Zadorov, autor třetího gólu Vancouveru.

Lídr Colorada Nathan MacKinnon označil vítězství za nejsladší v sezoně. "Začali jsme divně, pouštěli je do přečíslení. Ale nevzdali jsme se. Máme z toho radost," řekl MacKinnon, který se podílel na obratu dvěma body (1+1) a upevnil si vedení v produktivitě soutěže.

Edmonton – Washington 7:2

Také Edmonton dobře začal a v čase 6:58 vedl 2:0. O náskok velmi rychle přišel, ale poté přišly chvíle Hymana, který čistým hattrikem mezi 12. až 40. minutou zařídil Oilers klíčový trhák. Hrdina zápasu dal už 46 branek v sezoně, lepší je pouze Auston Matthews z Toronta s 54 trefami. Na vítězství Oilers se podílel Leon Draisaitl čtyřmi body (1+3) a Connor McDavid třemi (1+2).

Hyman vstřelil většinu branek na domácím ledě (29), kde skóroval v desátém utkání za sebou a vyrovnal tím klubový rekord, který vytvořil Wayne Gretzky. "Nevěděl jsem to, ale hrozně rád hraju před našimi fanoušky a v naší hale. Myslím si, že to každý v našem týmu má stejně. Chcete být doma úspěšní," řekl Hyman. Dodal, že zápas rozhodly speciální formace. "Fungovaly nám přesilové hry a tři jsme využili," uvedl.

Winnipeg – Nashville 2:4

Nashville položil základ úspěchu v úvodní třetině, kterou vyhrál 2:0. Na začátku poslední části odskočili Predators během 22 sekund na 4:0. Winnipeg překonal Juuse Sarose poprvé až v 54. minutě a výsledek ještě zkorigoval jedenáct sekund před koncem. První hvězdou zápasu byl vyhlášen Filip Forsberg, který vstřelil rozdílovou branku. Nashville získal v posledních 13 zápasech 24 z 26 možných bodů.

"Poučili jsme se, že v soutěži není snadný zápas. Je jedno, zda hrajeme proti nejlepším nebo nejhorším týmům. Zaměřujeme se na svůj výkon a jak chceme hrát, což se nám v poslední době daří. Když děláme, co máme, jsme těžký soupeř pro každého. Je to hlavně o nás," řekl k sérii Gustav Nyquist, který otevřel skóre.

St. Louis – Los Angeles 3:1

Rittich vychytal minule nulu, ale na ledě St. Louis dostal přednost Cam Talbot, který inkasoval první dva góly zápasu na přelomu úvodní a druhé třetiny. Domácí zvýšili v 51. minutě na 3:0 a první hvězda zápasu Jordan Binnigton, který kryl čtyřicet střel, přišel o čisté konto až v čase 53:08.

Tabulka NHL