39 zákroků a navrch gól. Pittsburgh oslavuje Jarryho, 14. maskovaného střelce v historii NHL

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

39 zákroků a navrch gól. Pittsburgh oslavuje Jarryho, 14. maskovaného střelce v historii NHL

Tristan Jarry je vůbec prvním brankářem Pittsburghu, který v historii NHL vstřelil gól.
Tristan Jarry je vůbec prvním brankářem Pittsburghu, který v historii NHL vstřelil gól.Profimedia
Brankář hokejistů Pittsburghu Tristan Jarry (28) se v noci ze čtvrtka na pátek stal hrdinou svého týmu. Nejenže pomohl 39 zákroky Pens k výhře nad Tampou, poslední trefu dokonce obstaral sám (4:2). Gólman, který u Tučňáků kroutí už sedmou plnohodnotnou sezonu, se stal teprve 14. maskovaným mužem slavné NHL, jenž se zapsal do statistik zápasu jako střelec. V případě organizace Penguins je dokonce vůbec prvním v historii.

Po Chrisi Masonovi je navíc Jarry teprve druhým gólmanem v historii, který skóroval v AHL i NHL. "Byl to tak trochu dokonalý scénář," okomentoval bezprostředně po zápase svou trefu. "Nahodili puk přímo na mou hokejku, takže jsem si ho nemusel složitě připravovat. Prostě jsem vystřelil přímo a nakonec to tam spadlo," popisoval Kanaďan.

"Je to něco, co se nestává často. Je jen velmi málo těch, kterým se to podařilo. Takže je to něco, co je rozhodně dost cool," líčil gólman, jenž se prosadil ve svém 223. zápase v základní části. Jeho gól byl 17. gólem brankáře v historii NHL – hned třikrát se totiž trefil Martin Brodeur za New Jersey Devils, zatímco dvakrát slavil Ron Hextall z Philadelphie Flyers.

Naposledy se z trefy radoval bostonský Linus Ullmark, jenž letos v únoru pečetil vítězství nad Vancouverem. "Je skvělé být součástí něčeho takového. Vím, že se to jednou za čas povede, ale nikdy jsem to neviděl na vlastní oči. Jsem moc rád, že se to Tristanovi povedlo," těšilo kapitána vítězů Sidneyho Crosbyho.

Tampa Bay – Pittsburgh 2:4