Konec velké kariéry. Krejčí si na MS nezahraje, kvůli zdraví míří do hokejového důchodu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Konec velké kariéry. Krejčí si na MS nezahraje, kvůli zdraví míří do hokejového důchodu
David Krejčí získal s národním týmem dvě bronzové medaile z MS.
David Krejčí získal s národním týmem dvě bronzové medaile z MS.Profimedia
Jeden z nejlepších českých hokejistů 21. století David Krejčí (37) se rozhodl po návratu ze zámoří ukončit kariéru. Dlouholetý útočník Bostonu, s nímž v roce 2011 získal Stanley Cup, v této sezoně nikde nehrál. V létě ale uvedl, že uvažuje o pozdějším návratu na led, aby se mohl případně představit na květnovém mistrovství světa v Praze. Rodák ze Šternberka oznámil odchod do sportovního důchodu prostřednictvím agentury GMG Hockey.

"David došel k tomuto názoru po konzultaci s lékařem, jelikož ho zranění v dolní polovině těla limitují natolik, že se nemůže dostat do pořádného tréninku a zátěže," uvedli v prohlášení zástupci agentury GMG Hockey, která teď už bývalého hráče zastupuje.

Krejčí se s profesionálním hokejem rozloučil jako legenda organizace Boston Bruins, v jejímž dresu strávil celou kariéru v NHL. Za neuvěřitelných 16 sezon posbíral reprezentační útočník ve 1032 zápasech 786 kanadských bodů za 231 branek a 555 asistencí.

Zkušený útočník po návratu ze zámoří dopředu avizoval, že se o pokračování na konkrétní adrese rozhodne až v průběhu sezony. Zájem o jeho služby jevily prakticky všechny extraligové kluby, v jejichž dresu se měl Krejčí připravit na vrchol této sezony – domácí světový šampionát, který v květnu hostí Praha a Ostrava.

"Mistrovství v Praze mě láká. Na druhou stranu převažují i jiné věci. Zranění, zdraví. Všechno to mám na váze a je to nahoru, dolů. Uvidíme," řekl Krejčí na červnovém slavnostním vyhlášení Zlaté hokejky s tím, že zvažuje několik variant. "Myslím si, že na 99 procent nikde nezačnu sezonu. V NHL, v Čechách, v Evropě, nikde. Jestli mi potrvá rozhodnout se do Vánoc, tak to bude trvat do Vánoc," uvedl.

Spekulovalo se o tom, že by mohl v Česku hrát za Olomouc, Třinec nebo Pardubice. Nakonec už se ale ani v extralize neobjeví. V dresu národního týmu získal dvakrát bronz na MS, třikrát se představil na olympijských hrách. Český hokej přišel v krátké době o dalšího velkého hráče, na konci října odešel do hokejového důchodu Tomáš Plekanec.