Pastrňák přispěl gólem a asistencí k výhře Bostonu, nahrávky zaznamenali Zacha a Hronek

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Pastrňák přispěl gólem a asistencí k výhře Bostonu, nahrávky zaznamenali Zacha a Hronek
Aktualizováno
Pastrňák si proti Tampě připsal dva kanadské body.
Pastrňák si proti Tampě připsal dva kanadské body.Profimedia
David Pastrňák (27) gólem a asistencí pomohl Bostonu k výhře 7:3 nad Tampou Bay. Čtyřiadvacátou branku v sezoně mu připravil Pavel Zacha (26), jenž bodoval po dvou zápasech. Asistenci zaznamenal rovněž nejproduktivnější český obránce v NHL Filip Hronek (26), jehož Vancouver porazil New Jersey 6:4.

Boston – Tampa Bay 7:3

Tampa Bay se v Bostonu dostala rychle do vedení, zbytek zápasu ale patřil domácím. Na trefu Braydena Pointa z 21. sekundy zápasu ještě během první třetiny odpověděli Trent Frederic a Charlie McAvoy. Ve druhé části šli Bruins dvakrát do dvougólového náskoku, a to i zásluhou Pastrňáka, který ve 29. minutě zvýšil na 4:2. Zacha vyslal havířovského rodáka do samostatného úniku, který český kanonýr i přes dotírání obránce Darrena Raddyshe proměnil.

Point v závěru druhé dvacetiminutovky snížil, Bruins ale v posledním dějství nasázeli tři banky bez odpovědi. "Jsem velmi spokojený se způsobem, jakým jsme odehráli třetí třetinu. Hráli jsme chytře, zaměstnávali jsme soupeře v útočném pásmu a nepouštěli jsme je do přečíslení. Tím jsme jim sebrali hodně energie, kterou by jinak mohli věnovat ofenzivě," pochvaloval si trenér Bostonu Jim Montgomery.

Třetí třetinu nastartovala souhra Pastrňáka, Hampuse Lindholma a skórujícího Morgana Geekieho. "Tušil jsem, že Hampus posune puk na Pastu (Pastrňáka), proto jsem pokračoval směrem k brance. Pasta skvěle vylákal obránce a našel mě ve volném prostoru. Já jsem jen zkusil co nejrychleji vystřelit. Jsem rád, že se mi to povedlo," popsal akci před gólem na 5:3 Lindholm. Asistence byla Pastrňákovým 55. kanadský bodem v sezoně. Český kanonýr v ligovém bodování udržel čtvrtou příčku, mezi střelci je šestý.

NJ Devils – Vancouver 4:6

Hronek bodoval po pěti zápasech. Druhý nejproduktivnější český hokejista v NHL připravil úvodní branku Vancouveru a završil třicetibodovou hranici v sezoně. I přes pětizápasovou odmlku hradecký rodák nadále patří mezi deset nejproduktivnějších obránců v lize.

Canucks vyhráli třetí z posledních pěti zápasů a posunuli se před Colorado na druhé místo Západní konference. Výhru nad New Jersey řídili J. T. Miller a Elias Pettersson, kteří zaznamenali shodně tři body za dva góly a asistenci. Třemi nahrávkami se blýskl nejproduktivnější bek NHL Quinn Hughes.

San Jose – Toronto 1:4

Na 11 zápasů protáhli sérii porážek hokejisté San Jose. Sharks podlehli doma Torontu 1:4 a na vítězství čekají od poloviny prosince. Během nelichotivé série navíc nezískali ani bod. Tomáš Hertl, Filip Zadina ani Jan Rutta v duelu s kanadským celkem nebodovali.

Pod výhru Maple Leafs se dvěma góly a nahrávkou podepsal William Nylander. "Výrazně jsme se zlepšili v koncovkách vyrovnaných zápasů. Nepouštíme soupeře do šancí a sami jsme produktivní," uvedl švédský útočník po třetím vítězství Maple Leafs za sebou.

Columbus – Minnesota 3:4p

Vítěznou premiéru v aktuální sezoně NHL má za sebou Adam Raška. Dvaadvacetiletý útočník odehrál za Minnesotu šest a půl minuty a pomohl k výhře nad Columbusem 4:3 v prodloužení. Domácím Blue Jackets k vítězství nestačil ani hattrick Colea Sillingera.

Gólman Wild Marc-André Fleury vychytal 551. výhru v NHL a v historických tabulkách se dotáhl na druhého Patricka Roye. Vedoucí Martin Brodeur má o 140 vítězných zápasů víc. "Dotáhnout se na Patrika je skvělé, vyrovnal jsem výkon brankáře, ke kterému jsem odmalička vzhlížel. Nyní je pro mě ovšem důležitější, že jsem klukům pomohl k výhře," řekl devětatřicetiletý Fleury, který v NHL chytal také za Pittsburgh, Vegas a Chicago.

Philadelphia – Calgary 3:2

Úvodní třetina byla vyrovnaná čemuž odpovídal i počet střel na branku, domácí vyslali devět ran, hosté jen o jednu méně. Oba kluby byly v první dvacetiminutovce dvakrát vyloučeny, ale Flyers byli paradoxně nebezpeční hlavně v oslabení. Do obrovských šancí se dostali útočníci Travis Konecny a Scott Laughton, ale oba spolehlivě vychytal brankář Jacob Markström.

Během oslabení v závěru třetiny se za jeho zády ještě rozezněla tyč, a to po střele Konecnyho a teči Couturiera.

Přesto to byli Flames, kdo nakonec otevřel skóre. Ve 22. minutě uspěl ranou nad rameno brankáře Cartera Harta v sezoně se trápící útočník Jonathan Huberdeau. Zapsal šestý gól a uspěl podruhé ve třech utkáních. Nahrával mu slovenský forvard Martin Pospíšil.

Na odpověď se dlouho nečekalo, o tři minuty později totiž vystřelil obránce Sean Walker a důrazný Morgan Frost před brankou doklepl kotouč do sítě a vyrovnal na 1:1.

Z úspěšné dorážky se v polovině zápasu radovali také Flames, kteří se díky přesnému bekhendu produktivního obránce Mackenzieho Weegara dostali opět do vedení. Jen o pár vteřin později přišel další zajímavý moment, po naražení obránce Cama Yorka na mantinel došlo na rvačku dvou nečekaných jmen – Eliase Lindholma s Joelem Farabeem. Druhý jmenovaný byl následně kvůli vyvolání šarvátky vyloučen do konce utkání.

Ve 37. minutě byla konečně k vidění využitá přesilová hřa. Mazácky uspěl veterán Couturier, který těsně u branky odrazil puk od Marsktröma a srovnal na 2:2. Flames tak po pětadvaceti uhlídaných oslabeních v řadě inkasovali.

Po šarvátce před brankou Flames usedl ve 42. minutě na trestnou lavici pořízek Garnet Hathaway a stejně jako v první třetině se do brejku dostal Konecny. Ale tentokrát byl úspěšný a Philadelphia zaznamenala desátý gól sezony ve vlastním oslabení. To ji řadí na první místo v celé NHL.

V 54. minutě se Flames dočkali srovnání, ale radovali se jen krátkou chvíli. Gól neplatil kvůli faulu Connora Zaryho na obránce Nicka Seelera a forvard Flames místo toho usedl na trestnou lavici za nedovolené bránění. V závěru utkání už další gól nepadl.

Kompletní výsledky NHL