Pettersson prodloužil, Vancouver mu bude vyplácet průměrně přes 11 milionů dolarů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Pettersson prodloužil, Vancouver mu bude vyplácet průměrně přes 11 milionů dolarů
Pettersson je klíčovou tváří mužstva.
Pettersson je klíčovou tváří mužstva.Profimedia
Hvězdný švédský hokejový útočník Elias Pettersson (25) podepsal novou lukrativní osmiletou smlouvu s Vancouverem a v NHL bude i nadále oblékat dres kanadského klubu. Podle zámořských médií by měl celkem vydělat 92,8 milionu dolarů, ročně si průměrně přijde na 11,6 milionu. Nová smlouva začne platit od příští sezony a jen čtyři hráči v kanadsko-americké soutěži budou lépe placeni.

"Je to velmi důležitý podpis pro Vancouver Canucks. Elias je jedním z nejlepších hráčů NHL a patří mezi klíčové postavy naší organizace. Víme také, že to nejlepší má teprve před sebou," uvedl generální manažer Patrik Allvin. Zámořská média přitom v minulých dnech informovala o tom, že Canucks jednají o Petterssonově výměně. Ve hře byl údajně jeho přesun do Caroliny a součástí výměny měl být i český útočník Martin Nečas.

Vancouver draftoval mistra světa z roku 2018 před sedmi lety v prvním kole jako celkově pátého hráče. Doposud Pettersson odehrál v NHL 387 zápasů s bilancí 165 branek a 233 asistencí. Dalších sedm gólů a 11 asistencí přidal v 17 utkáních play off. Momentálně Vancouver, za který hraje i český obránce Filip Hronek, vede tabulku Západní konference a neměl by chybět v letošních bojích o Stanleyův pohár.

Přestupy NHL ONLINE: Pettersson se nestěhuje, s Vancouverem prodloužil o dalších osm let