Toronto porazilo ve Stockholmu Detroit 3:2, za výhrou ho táhli Nylander a Tavares

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Toronto porazilo ve Stockholmu Detroit 3:2, za výhrou ho táhli Nylander a Tavares
Toronto se po výhře nad Detroitem představí ve Stockholmu ještě jednou, v neděli jej čeká Minnesota.
Toronto se po výhře nad Detroitem představí ve Stockholmu ještě jednou, v neděli jej čeká Minnesota.Profimedia
Toronto i s českým útočníkem Davidem Kämpfem (28) vyhráli v NHL Global Series ve Stockholmu po obratu ve třetí třetině nad Detroitem 3:2. Shodně třemi body za branku a dvě asistence k tomu přispěli švédský útočník William Nylander (27) a kanadský kapitán Maple Leafs John Tavares (33). Red Wings si tak ze švédské metropole vezou ze dvou zápasů jen bod, protože ve čtvrtek podlehli Ottawě s forvardem Dominikem Kubalíkem (28) v prodloužení 4:5.

Detroit – Toronto 2:3

Kämpf tentokrát nebodoval, ale za stavu 1:2 byl blízko branky, když ve 47. minutě trefil spojnici levé tyče a břevna. Toronto bude mít ještě možnost v Evropě na další zisk v neděli, kdy v Avicii Areně (dříve Globe) od 14:00 zakončí čtyřdenní program proti Minnesotě. V sobotu od 17:00 čeká druhý duel Kubalíkovu Ottawu, která vyzve také Wild.

Zatímco v souboji Detroitu s Ottawou padlo za úvodní dvě třetiny osm branek, tentokrát diváci čekali na prolomení bezbrankového stavu do 33. minuty. Morgan Rielly přikryl puk v závaru před Iljou Samsonovem rukou a nařízené trestné střílení proměnil blafákem do forhendu Daniel Sprong. Za 112 sekund měli Red Wings už dvoubrankový náskok. Švéd Lucas Raymond prostřelil Samsonova z levého kruhu a zapsal se mezi střelce stejně jako ve čtvrtek.

Obrat Maple Leafs odstartoval ve 44. minutě Tyler Bertuzzi, který zamířil do odkryté branky po Nylanderově akci. Pak sice neuspěl Kämpf, ale v čase 53:03 při vyloučení Moritze Seidera překonal Alexe Lyona z pozice mezi kruhy Nylander. Za 84 sekund vyhrál za brankou souboj s Justinem Hollem Bertuzzi, vybruslil a předložil puk k levé tyči volnému Tavaresovi, který rozhodl.

Další výsledky NHL