Adámek o první finálové prohře Třince: Nesmíme věšet hlavy, je to jen jeden zápas

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Adámek o první finálové prohře Třince: Nesmíme věšet hlavy, je to jen jeden zápas
Marian Adámek a jeho spoluhráči po první prohře ve finálové sérii.
Marian Adámek a jeho spoluhráči po první prohře ve finálové sérii.Profimedia
Marian Adámek (25) vstřelil jediný gól Třince při porážce 1:2 v prodloužení s Hradcem Králové, která znemožnila obhájcům titulu získat další titul v nejkratším možném termínu. Odchovanec Ocelářů vyrovnal na začátku druhé třetiny a domácí tým si v dalším průběhu vytvořil více šancí, aby skóre otočil. Udeřilo ale na druhé straně v čase 60:34 z hokejky Radovana Pavlíka (25) a gól platil i po trenérské výzvě, při níž Třinečtí argumentovali, že brance mohla předcházet hra vysokou holí.

Třinec – Mountfield HK 1:2p

"Bylo tam pět procent víry. Doufali jsme. Ale bohužel. Byl to regulérní gól, takže není co řešit," komentoval Adámek v rozhovoru s novináři trenérskou výzvu. "Mrzí, že to nevyšlo a že jsme nevyhráli. Byli jsme po vstřeleném gólu na koni, šance jsme měli. Ve třetí třetině tam byl nájezd (Libora Hudáčka), pak tam byl Marko (Daňo) sám před brankou. Hraje se ale na góly, je jedno, kdo má více ze hry," pokračoval.

Třinec poprvé ve finále prohrával, od modré čáry se prosadil v 19. minutě Bohumil Jank, jehož střelu jemně tečoval bránící Erik Hrňa. "Asi jsme pak museli hru více otevřít, více se tlačit do brány. Měli jsme tlak, z toho jsme dali gól na 1:1. Pak to bylo o jedné chybě, jednom šťastném odrazu, jedné střele," prohlásil.

Vybrané statistiky zápasu Třinec –⁠ Mountfield HK
Vybrané statistiky zápasu Třinec –⁠ Mountfield HKLivesport

Z prohry nedělal tragédii. "Mají první bod. My máme tři," podotkl Adámek. "Řekli jsme si (po zápase), že se nic neděje, že je to jen jeden zápas a že potřebujeme pořád ještě jeden vyhrát. Odehráli jsme dobré utkání. Nesmíme věšet hlavy. Je to škoda, ale je to hokej, dřina. Nic není zadarmo, musíme zase rubat. Musíme zase jít více do brány, více se tlačit do toho slotu a věřit, že to prorveme," nastínil.

Série bude pokračovat ve středu v Hradci Králové, kde Oceláři vyhráli první dva finálové zápasy. V letošním play off získali venku bod v osmi z deseti utkání.

"Doma (nebo) venku jdeme do každého zápasu stejně. Jedeme zase do Hradce a budeme tam zase bojovat a snažit se jako vždy vyhrát," řekl Adámek. Třinec i loni slavil titul na ledě soupeře. "Rozhodují detaily. Musíme za tím pořád jít od začátku, musíme se soustředit na každé střídání a věřit si. Uděláme pro to všechno, abychom uspěli," burcoval.