Budějovice odmítly konec, Třinec přehrály 4:1. Brno zničilo Litvínov a srovnalo sérii

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Budějovice odmítly konec, Třinec přehrály 4:1. Brno zničilo Litvínov a srovnalo sérii
Aktualizováno
Litvínov podlehl doma Brnu i podruhé.
Litvínov podlehl doma Brnu i podruhé.Profimedia
Mistr posledních čtyř extraligových sezon Třinec v pátečním čtvrtém zápase v Českých Budějovicích čtvrtfinálovou sérii neukončil. Oceláři Motoru poprvé podlehli, na jeho ledě padli 1:4, když vítězný gól dal už v čase 6:04 Matěj Toman. V sérii Litvínova s Brnem je srovnáno na 2:2, Severočeši totiž doma prohráli s Kometou i podruhé, tentokrát vysoko 1:5. Gól a dvě asistence zaznamenal Jakub Flek. Pátý zápas se bude hrát v neděli v Brně, v úterý se série vrátí na sever Čech.

Litvínov – Kometa Brno 1:5

Do první velké šance se dostal v čase 3:59 Flek a hned z toho byl gól. Reprezentační útočník se prohnal kolem Šaldy, který upadl, s forhendovým zakončením počkal na ideální chvíli a překonal Tomka. Střelec gólu pak musel na trestnou lavici, ale Kometa se ubránila. Jen krátce po skončené přesilovce mohl v deváté minutě vyrovnat Koblasa, ale Furch zasáhl pravým betonem.

O tři minuty později Brňané zvýšili. Šalda ztratil puk a po následné kombinaci Komety se trefil z pravého kruhu americký bek Moro, který se v 17. utkání v extralize radoval z premiérové branky. Hosté nadále hrozili a po kombinaci s Flekem se dostal před Tomka Cingel, další nebezpečnou situaci zakončoval Vincour. Litvínov se neprosadil ani při trestu Kučeříka, který se po návratu na led ještě před pauzou natlačil před litvínovskou branku, ale Tomek zasáhl.

Po 82 sekundách druhé třetiny Kometa pojistila vedení. Pospíšil zachytil rozehrávku v obranném pásmu, projel mezi Šaldou a Baránkem a trefil se k pravé tyč. Tomka nahradil v brankovišti Vervy Zajíček. V polovině utkání po Czuczmanově střele se dostal k bekhendové dorážce Havelka, brněnský gólman ale jeho pokus kryl.

V 32. minutě po protiútoku trefil Moses z pravého kruhu bližší tyč. Branky se dočkal americký kanonýr o dvě minuty později v přesilovce kvůli litvínovské hře s šesti hráči v poli. Po Flekově nabídce se trefil z levého kruhu a přesouvající se Zajíček neměl šanci zasáhnout. Ve 38. minutě se dostal do úniku Ondřej Kaše, ale Furch udržel čistý štít.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

V úvodu závěrečného dějství zahrozil za hosty Marcinko a Litvínovu se nedařilo ani v přesilovce při Zbořilově trestu. Naopak v oslabení ujel Zaťovič, ale na Zajíčka nevyzrál. Ve 49. minutě měl blízko k páté brance Pospíšil, jehož střela se odrazila od levé tyče do pravé, než puk přikryl Zajíček.

Litvínov nebezpečný nebyl, naopak další možnost měl Moses a při Zaťovičově trestu dokonce v oslabení po spolupráci s Flekem skóroval Marcinko, který překonal Zajíčka z pravého kruhu. V pokračující přesilovce ještě sebral Furchovi čisté konto Koblasa, jemuž nabil na levý kruh Kirk.

České Budějovice – Třinec 4:1

V úvodních minutách hráči obou celků navázali na čtvrteční otevřenou partii, která následovala po dvou gólově dietních duelech v Třinci. V končící čtvrté minutě fauloval Adámek a hned po 28 sekundách početní výhody šli Jihočeši do vedení – pohotovou dorážkou z prostoru před Mazancovým brankovištěm se prosadil Kondelík.

Uběhlo jen 16 sekund, Hrachovina nestihl zareagovat na lehký pokus Nedomlela a bylo vyrovnáno. Už na začátku sedmé minuty si ale domácí vzali vedení zpět, když se prosadil Toman. V deváté minutě Pýcha z ideální palebné pozice těsně minul. Vyloučení Štencela v 19. minutě přineslo obrovské šance Ocelářů, ale Hrachovina několikrát odčinil zaváhání.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Hned v úvodu druhé části v dohrávané přesilovce mohl vyrovnat Daňo, ale Hrachovina byl proti. Přelstít ho nedokázal ze sóla ve 23. minutě ani Hudáček. Na druhé straně měl šanci navýšit náskok Přikryl, jenže ani Mazanec se nenechal zahanbit a udržel hosty na dostřel.

V polovině základní doby se proti pravidlům provinil Hrehorčák a v přesilovce Jihočechů měl Mazanec i porci štěstí, když ho po Kondelíkově zakončení zachránila branková konstrukce. Hned vzápětí se dostal na druhé straně do velké šance Dravecký, ale Hrachovina mu sebral radost. Ve 37. minutě měl další možnost Přikryl, i tentokrát však ztroskotal na Mazancovi. Čacho pár sekund před sirénou zakončil v oslabení přečíslení dvou na jednoho, Hrachovinu neprostřelil.

Střelci zápasu České Budějovice – Třinec.
Střelci zápasu České Budějovice – Třinec.Livesport

Třetí třetina probíhala dlouho bez větších šancí. Až ve 49. minutě ohrozil Hrachovinu bekhendovou dorážkou Hudáček a domácí opora schovala kotouč v lapačce. Třinec tím ale odstartoval velký nápor, který s ubývajícím časem ještě sílil. Hudáček trefil z úhlu tyčku.

V 55. minutě ale chyboval Polášek a domácí uklidnil třetí trefou Kubík. Více než tři minuty před koncem sáhli hosté ke hře bez gólmana a Ordošovi předložil puk před prázdnou branou Přikryl.

Výsledky play off extraligy