Sparta začala pod koučem Grossem jasnou výhrou, Plzeň otočila duel s Motorem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sparta začala pod koučem Grossem jasnou výhrou, Plzeň otočila duel s Motorem

Přípravu mezi Boleslaví a Karlovými Vary rozhodly až nájezdy, úspěšnější byli Bruslaři.
Přípravu mezi Boleslaví a Karlovými Vary rozhodly až nájezdy, úspěšnější byli Bruslaři.Profimedia
Hokejisté Sparty odehráli v přípravě první utkání pod novým hlavním koučem Pavlem Grossem, zvládli ho s přehledem a na ledě partnerských Litoměřic zvítězili 6:0. Plzeň otočila duel s Českými Budějovicemi, Mladá Boleslav zdolala až v nájezdech Karlovy Vary a v moravském souboji vyhrála Olomouc na ledě Vítkovic.

Litoměřice – Sparta 0:6

Před vyprodaným hledištěm (1740 diváků) v litoměřické Kalich Areně se Sparta představila v silné sestavě a na ledě dominovala. Skóre otevřel v první třetině Roman Horák, před polovinou utkání se prosadila jedna z letních posil americký útočník Josh Kestner, další branky přidali Jakub Konečný a Jakub Krejčí, ve třetí části se dvakrát prosadil Miroslav Forman. Čisté konto uhájil Josef Kořenář.

Plzeň – České Budějovice 4:2

Plzeňští Indiáni vyzvali Jihočechy ve Strakonicích. Po bezbrankové první třetině odskočili hosté do dvoubrankového náskoku zásluhou posily Branta Harrisa, jemuž přihrál o smlouvu usilující Dominik Simon, a juniora Marcela Kříže. Západočeši ale duel otočili. Ještě do druhé přestávky snížil navrátilec Petr Straka a Adrián Holešinský vyrovnal. Ve třetí dvacetiminutovce dokonal obrat další navrátilec Miroslav Indrák a skóre uzavřela jiná letní posila Ondřej Matýs.

Mladá Boleslav – Karlovy Vary 2:1

Mladá Boleslav hrála s Karlovými Vary 1:1, samostatné nájezdy rozhodl slovenský útočník Róbert Lantoši. "Bylo to druhé utkání v létě, sestava nebyla v plné síle, zkoušíme mladé hráče. Dáváme příležitost juniorům, které si chceme prohlédnout. Bylo to neučesané, ale pro nás je důležité, abychom viděli kluky v herních situacích," uvedl pro klubový web kouč vítězů Jiří Kalous.

Vítkovice – Olomouc 2:4

Hrdinou souboje Vítkovic a Olomouce byl šestadvacetiletý slovinský útočník Rok Macuh, jenž posílil Kohouty z prvoligového Přerova. Pod výhru Hanáků 4:2 se podepsal dvěma zásahy.