Holík míří na hostování do prvoligového Zlína, Kometa na oplátku získala Hrbase

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Holík míří na hostování do prvoligového Zlína, Kometa na oplátku získala Hrbase

Holík se vrací do známého prostředí.
Holík se vrací do známého prostředí.Profimedia
Petr Holík (31) odchází z extraligového Brna do prvoligového Zlína, kde bude hostovat do konce sezony. Kometa naopak získá obránce Marka Hrbase (30). Oba kluby o změnách v kádru informovaly na svých webech.

"Jsem velice rád, že se nakonec vše podařilo a Petra zase uvidíme ve žlutomodrém dresu. V rámci bodování extraligy je to jeden z nejlepších odchovanců našeho klubu. Věřím, že právě Petr bude velkou posilou, a i s příchodem (trenéra) Richarda Kapuše dostane tým ten správný impulz," uvedl generální manažer Jan Pravda.

Holík pomohl mateřskému Zlínu v roce 2014 k zisku mistrovského titulu, o tři roky později odešel do KHL, ale v Čerepovci rychle skončil a vrátil se do extraligy. Přes Mladou Boleslav zamířil do Brna, kde působil od ledna 2018.

V aktuální sezoně se mu ale tolik nedaří, i kvůli zdravotním problémům ztratil pozici v týmu a podle deníku Sport sám požádal o uvolnění do Zlína. V extralize nasbíral ve 30 zápasech 11 bodů za tři branky a osm asistencí, v minulé sezoně přitom zakončil základní část ziskem 48 bodů. Za Zlín poprvé nastoupí ve středu proti Jihlavě.

Také o rok mladší Hrbas se vrací do známého prostředí. Za Kometu hrál v minulé sezoně. V Brně by měl pomoct týmu vyřešit problémy s obránci, dlouhodobě jsou totiž mimo hru Rhett Holland a Radek Kučeřík.

Další přestupy v extralize