Kladno hlásí další velký návrat. Klub po 12 letech vítá veterána Smoleňáka

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kladno hlásí další velký návrat. Klub po 12 letech vítá veterána Smoleňáka

Smoleňáka čeká první duel už v pátek proti Mountfieldu.
Smoleňáka čeká první duel už v pátek proti Mountfieldu.Profimedia
Útok hokejistů Kladna posílil Radek Smoleňák (36). Do posledního celku extraligové tabulky přichází z Hradce Králové, který ještě v minulém ročníku dovedl v roli kapitána do finále play off. Do mateřského klubu se zkušený Smoleňák vrací po více než 12 letech. Premiéru po návratu může prožít v pátek shodou okolností právě proti Východočechům. Rytíři o jeho příchodu informovali na klubovém webu.

"S Radkem jsme byli průběžně v kontaktu od léta a na začátku sezony, kdy se vyjasnila jeho pozice v Hradci, jsme se k jednáním vrátili. Jsem rád, že to dopadlo a Radek se vrací na Kladno. Zkvalitní naši hru v předbrankovém prostoru, pomůže hlavně v přesilovkách," uvedl sportovní manažer Rytířů Jiří Burger.

Dres Středočechů oblékal pražský rodák naposledy v sezoně 2010/11, kdy se vrátil ze zámoří. Tehdy se Smoleňák, na jehož kontě je i sedm startů v NHL za Tampu Bay a Chicago, dohodl se Spartou, ale koncem ledna byl v rozehrané sezoně vyměněn do Kladna za jiného útočníka Francouze Sachu Treilleho a klubu pomohl k záchraně.

"Jsem rád, že to vyšlo. Bavili jsme se o tom celkem dlouho a čekal jsem, jak to dopadne. Nakonec se tak vyvinula i moje situace v Hradci. Vracím se tam, odkud pocházím. Kdekoliv jsem byl po světě za všechny ty roky, vždycky jsem cítil, že patřím sem na Kladno a jsem rád, že se můžu vrátit domů," prohlásil Smoleňák před dnešním prvním tréninkem s Rytíři.

Premiéra proti Mountfieldu

V Kladně se může těšit na výrazně větší prostor na ledě. Již v průběhu minulého ročníku ztratil v týmu Mountfieldu stabilní místo v sestavě. I vinou zranění odehrál v základní části a play off v součtu jen 39 zápasů, v nichž si připsal 12 bodů za osm branek a čtyři nahrávky. V této sezoně si musel na první start počkat do 6. kola, v Třinci odehrál necelých 12 minut a při výhře 5:0 nebodoval. Klub již předtím avizoval, že jeho případnému odchodu nebude stát v cestě.

"Tato situace a odchod Radka je pro mě velmi silnou záležitostí. Jedná se o našeho historicky nejlepšího střelce a v tuto chvíli i osobnost, která u nás působila více než šest let a odvedla spoustu dobré práce na ledě i mimo něj," řekl generální manažer východočeského klubu Aleš Kmoníček.

Před Smoleňákem, jenž má zkušenosti také z Finska, Švédska, KHL a Švýcarska, je dost možná pikantní první start na staronové adrese. V pátečním 8. kole totiž Kladno hostí Hradec Králové. "Pokud do té doby budou dotaženy všechny formální náležitosti, nastoupí v obnovené kladenské premiéře už v pátek večer právě proti týmu, z nějž přichází," uvedli Rytíři.