Kladno se bleskově zachránilo v extralize, Vsetín v baráži nevyhrál ani jediné utkání

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Kladno se bleskově zachránilo v extralize, Vsetín v baráži nevyhrál ani jediné utkání
Aktualizováno
Kladno bude dál hrát extraligu.
Kladno bude dál hrát extraligu.Profimedia
Hokejisté Kladna vyhráli ve čtvrtém utkání baráže o extraligu v Brně nad domácím Vsetínem 4:3, sérii s prvoligovým šampionem ovládli 4:0 na zápasy a potřetí za sebou se udrželi mezi elitou. Rytíři i s dvaapadesátiletým hrajícím majitelem Jaromírem Jágrem (52) v sestavě rozhodli v čase 52:42, kdy v oslabení skóroval Matyáš Filip (23). Valaši neuspěli při pokusu o návrat do nejvyšší soutěže po 17 letech.

Vsetín – Kladno 3:4

Kladno po návratu do extraligy v roce 2021 po ročním působení v první lize hájilo účast mezi elitou potřetí za sebou v baráži. V roce 2022 skončilo na předposledním 14. místě před přímo sestupujícím Zlínem a porazilo v prolínací soutěži Jihlavu 4:1 na zápasy. Loni bylo stejně jako v této sezoně v extralize poslední čtrnácté a vyhrálo v baráži nad Zlínem 4:0 na utkání.

Vsetínu se vrátili do sestavy útočníci Vít Jonák, který si odpykal jednozápasový trest za faul na kladenského kapitána Radka Smoleňáka, a Lotyše Patriks Zabusovs. Nastoupili místo Jana Kerna a Romana Vaňa.

Rytíři se museli už po 110 sekundách bránit v oslabení po Frolíkově faulu, při kterém si Brízgala poradil s Larsenovou střelou. V 6. minutě při Tralmaksově vyloučení pomohla Rytířům levá tyč a nebezpečně pálil také Jenáček. Po konci oslabení se do první šance hostů natlačil Sideroff, ale Žukov zasáhl.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Zahrozil i Jágr po Strnadově přihrávce vzduchem. V další šanci Kladna po Procházkově přihrávce minul Jarůšek. Hosté se pak neprosadili při Matějčkově trestu a naopak při své přesilovce inkasovali. Přečíslení po Machalově pasu proměnil bývalý kladenský hráč Štěpán Bláha.

Na přelomu první a druhé části se Kladno ubránilo při Klepišově pobytu na trestné lavici, při kterém měl po pauze šanci Machala. Po špatném střídání Valachů a Jenáčkově vyhození puku do hlediště se naskytla Kladnu na 78 sekund přesilovka pěti proti třem a už po devíti vteřinách ji využilo. Po Ticháčkově nabídce úspěšně tečoval puk za Žukova Smoleňák.

Při Matějčkově trestu netrefil Smoleňák odkrytou část branky, ale vsetínského gólmana. Na druhé straně v oslabení po Klhůfkově přihrávce neuspěl proti Brízgalovi osamocený Jonák. Ve 33. minutě po Slováčkově střele dorazil puk za Žukova Sideroff a otočil stav. Za necelé tři minuty při Frolíkově trestu nabil Klhůfek na levý kruh Machalovi a ten vyrovnal. Vsetín pak odolal při Kratochvilově trestu.

Po 71 sekundách třetí třetiny se opět radoval Vsetín. Matějček nabil zpoza branky mezi kruhy Štěpánu Bláhovi. Kladno se tlačilo za vyrovnáním, ale zakončení nevyšlo v šanci Tralmaksovi. Na druhé straně před odkrytou brankou netrefil puk po odskoku Zabusovs.

V čase 47:47 při Jonákově trestu Rytíři srovnali krok. Procházka z hranice levého kruhu po Slováčkově přihrávce prostřelil Žukova. V 53. minutě při Jarůškově trestu Kladno udeřilo v oslabení. Jenáčkovu rozehrávku vystihl Slováček, v přečíslení nabídl puk Filipovi, který rozhodl. Vsetínu už se nepodařilo konec série odvrátit ani při závěrečné power play.