Litvínov získal bývalého beka Pittsburghu či Islanders, přichází Kanaďan Czuczman

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Litvínov získal bývalého beka Pittsburghu či Islanders, přichází Kanaďan Czuczman

Kevin Czuczman má plno zkušeností z AHL.
Kevin Czuczman má plno zkušeností z AHL.Profimedia
Hokejisty extraligového Litvínova posílí kanadský obránce Kevin Czuczman (32). Bek, který má na kontě 15 startů v NHL a v uplynulé sezoně působil ve finském Ilvesu Tampere, na severu Čech podepsal roční smlouvu. Verva o tom informovala na svém oficiálním webu.

"Jsme velmi rádi, že se nám Kevina podařilo přivést do klubu. Mapovali jsme ho již před minulou sezonou. Jsme přesvědčeni, že týmu přinese nejen obrovskou zkušenost, ale především velkou důslednost a poctivost," uvedl hlavní trenér Karel Mlejnek.

Czuczman se do Evropy přesunul před rokem. Za Ilves odehrál 31 zápasů s bilancí dvou branek a čtyř asistencí. V zámoří má na kontě 450 utkání v nižší AHL. V NHL odehrál v sezoně 2013/14 třináct zápasů za New York Islanders, další dva starty přidal v sezoně 2020/21 v dresu Pittsburghu.

"Kevin je velice zkušený defenzivní obránce, který by nám měl přinést více klidu a důrazu do obranných řad. Jsme velice rádi, že se nám po dlouhém jednání povedlo přesun dokončit. Obrana je tímto hotová, ale chceme ještě posílit útok," řekl generální ředitel Pavel Hynek.