Návrat do elitní čtyřky. Litvínov v přímém souboji o místenku do čtvrtfinále porazil Motor

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Návrat do elitní čtyřky. Litvínov v přímém souboji o místenku do čtvrtfinále porazil Motor
Litvínov v souboji o čtyřku porazil Motor.
Litvínov v souboji o čtyřku porazil Motor.Profimedia
Hokejisté Litvínova zvítězili v předehrávaném utkání 48. kola extraligy na ledě Českých Budějovic 7:4 a posunuli se v tabulce na čtvrté místo zajišťující přímý postup do čtvrtfinále play off. Dvěma góly a asistencí se na výhře podílel Ondřej Kaše. Jihočeši se prosadili až za stavu 0:6, podařilo se jim snížit na 4:6, obrat ale nedokonali a doma prohráli potřetí za sebou.

České Budějovice – Litvínov 4:7

Severočechům se na kluzištích soupeřů v sezoně příliš nedaří, tentokrát ale začali aktivně. Již v první minutě mohl otevřít skóre Jaks, v oslabení se poté do brejku dostal Ondřej Kaše. Ani jeden z nich však netrefil branku.

Hrachovina poté zlikvidoval Sukeľovu šanci, v 8. minutě již kapituloval. David Kaše našel volného Hlavu, který si po přesné střele připsal jubilejní 20. gól v sezoně.

Rozhodčí následně přehlédli faul Litvínova, vzápětí vyloučili Hovorku a Verva se v přesilové hře prosadila. Po individuální akci Koblasa vylepšil svou bilanci na 22 branek.

Motor zvýšil střeleckou aktivitu, vyzrát na Tomka se mu ale nedařilo. Gólové příležitosti si vytvářeli spíše hosté. David Kaše se ještě v závěru první třetiny neprosadil, jeho bratr Ondřej ale ve 22. minutě již ano. Přidat čtvrtou branku mohl v oslabení Kudrna, brejk ale zakončil nepřesnou střelou.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuLivesport

Litvínov to ale mrzet nemuselo, v Budvar areně se Severočechům střelecky dařilo. Ve 33. minutě prostřelil Hrachovinu Kirk, o necelé dvě minuty později potrestal další Hovorkovo zaváhání v rozehrávce Ondřej Kaše, který pohotově tečoval nahození od Hlavy a pro Hrachovinu utkání skončilo. Ondřej Kaše si připsal 22. gól v sezoně.

Do českobudějovické branky se postavil Strmeň a bleskově inkasoval. Po 12 sekundách přidal šestý gól hostů Sukeľ. Jihočeši nerezignovali a povedlo se jim hrozivé skóre zkorigovat. V přesilovce se prosadil Štencel a na 2:6 snížil pohotovou dorážkou Valský.

Domácí pokračovali ve zlepšeném výkonu také ve třetí třetině a gólovými úspěchy se jim podařilo probudit i diváky. Ve 48. minutě snížil Kondelík a o necelé tři minuty později zadělal na drama individuální akcí kapitán Gulaš.

Motor se dál tlačil do útoku, už v 57. minutě se rozhodl odvolat Strmeně, další gól ale České Budějovice nepřidaly. Naopak inkasovaly ještě jednou, když se do prázdné branky přímo z buly trefil David Kaše.

Tabulka TELH