Obránce Pavelka po dalším gólu: Kladno bylo těžký soupeř, ale my jsme byli lepší

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Obránce Pavelka po dalším gólu: Kladno bylo těžký soupeř, ale my jsme byli lepší

Tomáš Pavelka má v sezoně už sedm gólů.
Tomáš Pavelka má v sezoně už sedm gólů.Profimedia
Hokejisté Hradce Králové podruhé v rozmezí pěti dnů porazili Kladno a opět se na tom gólově podílel obránce Tomáš Pavelka (30). Zkušený bek sedmou brankou v sezoně potvrdil, že zažívá nejvydařenější střeleckou sezonu v kariéře. Po utkání ale chválil hlavně spoluhráče Olivera Okuliara (23), který při jeho střele výborně clonil brankáři Landonovi Bowovi (28).

"Byl to hodně těžký zápas, hráli jsme třetí utkání v rychlém sledu a Kladno bylo těžký soupeř. Jako každý v sezoně. Byli silní v soubojích a na zdejším úzkém hřišti mohl gól padnout odkudkoliv. První třetina nebyla ideální, ale pak jsme si k tomu něco řekli, začali jsme více bruslit, vyhrávat souboje a myslím si, že jsme byli lepší," řekl Pavelka k zápasu, který Východočeši vyhráli 2:1 v prodloužení.

Oba celky se utkaly ve středu na východě Čech, kde domácí vyhráli 4:2. "Ani jsme dnes ráno neměli video, protože jsme s nimi hráli před pár dny. Věděli jsme, že to bylo o nás a musíme být strašně rádi za dva body," uvedl Pavelka, který v obou duelech skóroval. "Potěší to, ale rozhodující faktory byly, že ani jednu střelu brankář neviděl. A když do toho budeme takhle chodit, tak to může být cesta nejen pro mě, ale pro všechny kluky," řekl.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Pavelkovo dnešní zakončení bylo ale výstavní. Tvrdá střela z prostoru pravého kruhu prošla Bowovi mezi betony. "Někde to chytlo trubky pod ledem a pak to vyplavalo za gólmanem," pousmál se Pavelka. "Velká zásluha na gólu byla buly a pak Olíkovi (Okuliarovi) před bránou, protože gólman nic neviděl. Jen si klekal a možná čekal střelu nahoru. Neměl jsem moc času, takže rychlá střela po ledě platila," dodal vážněji.

Odchovanec Vítkovic má na svém kontě už sedm branek, jeho dosavadním maximem v základní části extraligy bylo přitom pět tref. "Těší mě to, ale je to zásluha ostatních hráčů, že mi skvěle přihrávají a skvěle cloní, za což jim mohu jen poděkovat," řekl Pavelka.

Je důležité, aby se bodovalo

Hradec Králové dnes odehrál šesté utkání v rozmezí 13 dnů. "Zápasů bylo hodně, ale tím, jak jdou po sobě, tak člověk nemá po prohře čas se v tom vrtat a může jít do dalšího zápasu s větší chutí, aby to odčinil. Mají to takhle všichni, takže není, na co se vymlouvat. Nějakým způsobem jsme to zvládli a teď hrajeme až v pátek, takže si odfrkneme," těšil se extraligový šampion z roku 2015 v dresu Litvínova.

Přehled utkání Kladno – Mountfield HK 1:2p

Východočeši si dnes připsali teprve druhou výhru z posledních sedmi utkání. Pavelka věří, že v následujících duelech bude Mountfield úspěšnější. "Je strašně důležité, aby se bodovalo, ale zase na druhou stranu musíme hledět i na výkony. Třeba v Třinci jsme prohráli, ale 55 minut jsme hráli skvělý hokej. S Vary jsme taky odvedli práci, kterou jsme chtěli, ale prohráli jsme. Musíme stavět na výkonu, protože sezona je dlouhá a bude se rozhodovat až na konci," dodal Pavelka.