Olomouc nečekaně vyhrála nad Spartou, Třinec doma deklasoval Mountfield HK 7:2

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Olomouc nečekaně vyhrála nad Spartou, Třinec doma deklasoval Mountfield HK 7:2

Aktualizováno
Olomouc uspěla v O2 areně.
Olomouc uspěla v O2 areně.Profimedia
Hokejisté Sparty prohráli ve 32. kole Tipsport extraligy s Olomoucí 1:4 a nevyužili šanci dostat se do čela soutěže před Pardubice, které v závěru roku startují na Spenglerově poháru. Hanáci tak ukončili šestizápasovou vítěznou sérii Sparty a sami uspěli po třech porážkách. Velkou zásluhu na tom měl slovinský útočník Rok Macuh (26), který vstřelil dvě branky a přidal asistenci. Vysokou výhru 7:2 si připsal Třinec, který těžil především ze skvěle sehrané třetí třetiny, kdy nasázel do sítě Východočechů šest branek.

Sparta – Olomouc 1:4

Hosté podporované početnou skupinou fanoušků začali v O2 areně aktivně a hned v úvodu měli i výhodu přesilové hry, kterou ale nevyužili. Do první velké šance se dostal v 6. minutě Bambula, uzdraveného Kováře v brance Sparty ale nepřekonal.

V 11. minutě ale již Hanáci dostali do vedení, když se po chybě Pražanů v rozehrávce prosadil pohotově zakončující Macuh. Za Spartu mohl odpovědět Hauser, vyrovnat se ale podařilo v závěru první části Formanovi, který překonal Sedláčka.

Střelci zápasu.
Střelci zápasu.Livesport

Na začátku druhé části domácí přežili oslabení a poté mohl Spartu posunout do vedení Řepík, Sedláček ale jeho nájezd zlikvidoval. Oba týmy si poté vytvořily hned několik velkých šancí, brankáři ale chytali spolehlivě. Při Kempného vyloučení se už Navrátil radoval z gólu, rozhodčí však po kontrole u videa zjistili, že puk zásluhou Kovářova zákroku nepřešel brankovou čáru.

Ideální příležitost dostat se do vedení měla Sparta při dvouminutové přesilové hře pět na tři, Sedláčka však domácí hráči nedokázali. Ve 39. minutě dostal Němeček pětiminutový trest za faul na Pláška a Hanáci dlouhou přesilovku využili. Krátce po nástupu do třetí třetiny se pohotovou dorážkou prosadil Macuh.

Ještě v oslabení mohl srovnat Horák, Sedláček si ale s jeho samostatným nájezdem poradil. Stejný hráč byl blízko brance i v 49. minutě, ani tentokrát ale neuspěl. V 58. minutě připravil muž zápasu Macuh gól pro Bambulu a bylo rozhodnuto. Sparta se ještě pokusila zdramatizovat utkání v power play, inkasovala ale počtvrté.

Karlovy Vary – Liberec 2:4

Hokejisté Liberce vyhráli v Karlových Varech 4:2 a zabrali po dvou porážkách. Zápas otočili třemi trefami v závěrečné třetině. Dvěma góly se na tom podílel Michal Bulíř a vítěznou branku vstřelil v 59. minutě v přesilové hře Tomáš Filippi. Energie podruhé za sebou nebodovala.

Kladno – Kometa 4:5p

Hokejisté Kladna podlehli Brnu 4:5 v prodloužení. Kometa skórovala jako první, pak ale ztrácela 1:3 a 3:4, přesto utnula sérii pěti porážek. V čase 63:41 rozhodl obránce Marek Ďaloga. Rytíři prohráli šestý z posledních sedmi zápasů. Dva jejich góly vstřelil bek Jake Dotchin, dvě nahrávky zaznamenal hrající majitel Jaromír Jágr.

Třinec – Mountfield HK 7:2

Třinečtí hokejisté roznesli na svém ledě v repríze posledního finále Hradec Králové 7:2. Obhájce titulu prohrával ještě ve 42. minutě. Na obratu se podíleli za nerozhodného stavu 2:2 dvěma góly obránci Martin Marinčin a Jakub Jeřábek, jejichž trefy dělilo osm sekund. Hostům, kteří nebodovali počtvrté za sebou, se v 51. minutě zranil Eetu Laurikainen.

Litvínov – Mladá Boleslav 6:1

Hokejisté Litvínova porazili doma poslední Mladou Boleslav 6:1. Na výhře Severočechů se premiérovým hattrickem v nejvyšší soutěži podílel útočník Lukáš Válek, po dvou bodech zaznamenali také jeho spoluhráči Jindřich Abdul, Ondřej Kaše a Andrej Kudrna.

Motor ČB – Vítkovice 3:4sn

Hokejisté Vítkovic vyhráli v Českých Budějovicích 4:3 po samostatných nájezdech a oslavili čtvrté vítězství za sebou. V rozstřelu o tom rozhodl kapitán Dominik Lakatoš a zastavil sérii sedmi domácích vítězství Motoru.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Tabulka TELH