Sparta vyhrála venku pošesté v řadě, Budějovice dostaly osmičku, Olomouc rozdávala radost

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sparta vyhrála venku pošesté v řadě, Budějovice dostaly osmičku, Olomouc rozdávala radost

Aktualizováno
Sparta ve Vítkovicích potvrdila skvělou formu.
Sparta ve Vítkovicích potvrdila skvělou formu.Profimedia
Hokejisté Sparty ve 34. kole Tipsport extraligy vyhráli na ledě Vítkovic 4:2, přičemž šlo už o jejich šestou venkovní výhru v řadě. Dvěma góly a asistencí se v utkání blýskl Filip Chlapík (26). Pořádný debakl schytali na vlastním ledě hokejisté Českých Budějovic, s Libercem prohráli 1:8. Vysokou výhru oslavila také Olomouc, která porazila Plzeň 7:3.

Třinec – Mladá Boleslav 2:1p

Obhájce titulu prohrával od 42. minuty po gólu Sebastiána Maláta, ale v čase 53:52 vyrovnal Viliam Čacho a prodloužení rozhodl už po třinácti sekundách Martin Marinčin. Oceláři porazili i počtvrté v sezoně Bruslařský klub, který zůstává po čtvrté prohře v řadě v soutěži poslední.

Karlovy Vary – Litvínov 2:1p

Karlovy Vary oslavily třetí výhru za sebou, do podkrušnohorském derby přitom nastoupili bez devíti hráčů základního kádru. O výhře Energie rozhodl v čase 62:56 útočník Filip Koffer. Litvínov prohrál druhý z posledních tří zápasů a s Energií prohrál i ve středu doma v předehrávaném 47. kole 1:6.

Vítkovice – Sparta 2:4

Hokejisté Sparty vyhráli na ledě Vítkovic 4:2 a také počtvrté v sezoně s nimi vybojovali plný počet bodů. Pražané zápas znovu i bez řady zraněných hráčů rozhodli třemi góly ve druhé části, dvě branky a nahrávku si připsal Filip Chlapík. Sparta dokázala venku vyhrát pošesté za sebou a drží první místo v extraligové tabulce.

Motor ČB – Liberec 1:8

Liberec si připsal třetí vítězství z posledních čtyř utkání. Motor naopak prohrál třetí z uplynulých čtyř duelů. Čtyřmi body za hattrick a jednu asistenci zazářil Oscar Flynn.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Kladno – Mountfield HK 1:2p

Hokejisté Hradce Králové porazili Rytíře posedmé za sebou. Utkání rozhodl v čase 61:20 útočník Christophe Lalancette. Kladno prohrálo počtvrté za sebou a je i nadále předposlední s náskokem tří bodů na Mladou Boleslav.

Olomouc – Plzeň 7:3

Olomouc porazila Plzeň a oplatila jí středeční vysokou porážku ze západu Čech 0:8. Dosáhla tak na teprve druhou výhru z posledních sedmi zápasů. Hanáci si výrazně pomohli přesilovkami, ve kterých zaznamenali hned pět gólů. Západočechy tak přeskočili v tabulce a posunuli se na 10. místo, Plzeň však odehrála o dva zápasy méně.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Pardubice – Kometa Brno 3:4p

Hosté na východě Čech vedli už o dva góly, Dynamo dvakrát srovnalo, ale v 64. minutě rozhodl Kristián Pospíšil. Ten v utkání skóroval dvakrát, stejně jako Tomáš Marcinko. Kometa vyhrála teprve druhý z posledních osmi zápasů. Druhé Dynamo ztrácí na vedoucí Spartu tři body, ale má tři zápasy k dobru.

Tabulka Tipsport extraligy.
Tabulka Tipsport extraligy.Livesport