Plekanec po důležité třetí výhře: Nesmíme podlehnout dojmu, že je hotovo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Plekanec po důležité třetí výhře: Nesmíme podlehnout dojmu, že je hotovo

Tomáš Plekanec vedl ve třetím utkání svůj tým.
Tomáš Plekanec vedl ve třetím utkání svůj tým.Profimedia
Dvěma góly a jednou asistencí přispěl kapitán kladenských Rytířů Tomáš Plekanec (40) k vysoké výhře svého celku 7:1 ve třetím barážovém zápase ve Zlíně. Jeho tým vede v sérii 3:0 na zápasy a jen jedna výhra ho dělí od udržení extraligy. Plekanec ale ví, že dokud není hotovo, nemůže se slavit. Zároveň věří, že tak zkušený tým, jakým Kladno je, baráž zvládne a čtvrtý postupový bod si zajistí.

Rytíři dnes přehráli zlínské Berany ve všech herních činnostech. Jejich hra měla místy exhibiční prvky, ale Plekanec varuje, aby tým nepodlehl euforii. "Hraje se na čtyři vítězné zápasy a my jsme zatím vyhráli třikrát. Každé vítězství je za jeden bod a zítra se hraje zase znovu. My ale máme natolik zkušené mužstvo, aby to zvládlo," řekl Plekanec novinářům.

Třetí barážový duel rozhodla první třetina, kterou Rytíři vyhráli 4:0 a Plekanec v ní otevřel skóre při vlastním oslabení. "Dobře jsme se připravili na začátek, čekali jsme nástup Zlína, ale zvolili jsme dobrou taktiku. První třetina byla dnes klíčem k úspěchu," označil první dvacetiminutovku za rozhodující.

Utkání Zlín – Kladno 1:7

On sám se v prvních dvou zápasech baráže neprosadil a tři kanadské body si nechal až na dnešní zápas. "Já už to tak neberu. Čekají se od nás z první lajny body, ale je těžké se prosadit. Pro tým bylo důležité, že dávaly góly další lajny a byly z toho dvě domácí výhry. Teď jsme zase byli na řadě my," připomenul i dvě asistence Adama Kubíka.

Z první lajny se neprosadil jen Jaromír Jágr, který odehrál pouze pět minut a od druhé třetiny odpočíval. To potvrdil i trenér Otakar Vejvoda, nicméně Plekanec na to zareagoval: "Já jsme ho tady v kabině ani neviděl, možná už je na hotelu."

V pátek se hraje čtvrtý barážový duel a Plekanec má před ním jasno. "Nesmíme podlehnout dojmu, že je hotovo. Hraje se na čtyři výhry. Na Zlín to dnes spadlo ze všech stran, ale u nás hrál dobře. Nesmíme nic podcenit, zase se začíná na stavu 0:0."

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport