Baráž o extraligu Zlín – Kladno 1:7. Rytířům chybí jediná výhra

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

To byl výplach! Kladno přejelo Zlín na jeho ledě 7:1, k udržení chybí jediná výhra

Aktualizováno
Kladno vyhrálo i třetí bitvu...
Kladno vyhrálo i třetí bitvu...Profimedia
Hokejisté Kladna ve třetím zápase baráže o extraligu deklasovali ve Zlíně tamní Berany 7:1, v sérii vedou 3:0 na zápasy a od udržení extraligy je dělí jedna výhra. O dnešním jasném vítězství rozhodli Rytíři čtyřmi góly v první třetině. Dvakrát se trefil Tomáš Plekanec (40). Čtvrtý zápas se hraje v pátek od 17.30 opět ve Zlíně.

Domácímu vítězi první ligy vůbec nevyšel taktický záměr dostat soupeře pod tlak, vynutit si převahu a jít poprvé v sérii do vedení v zápase. Zlínskou hru ovládla nervozita a z ní pramenící chyby. Ve 4. minutě při početní výhodě Beranů ujel zkušený Plekanec a po sólu nedal Hufovi šanci.

Rychle získané vedení Rytíři zvýšili v přesilové hře: vytvořili si v ní tlak a zúročili jej dalším gólem, když se prosadil Filip a dal první gól v této sérii z přesilovky.

Utkání Zlín – Kladno 1:7

I v dalším průběhu první třetiny dominovali hosté, kteří lépe bruslili, kombinovali a hlavně využívali okénka v děravé zlínské obraně. Během 48 sekund přidali Kladenští další dvě snadné branky.

Čtyřbrankové vedení po drtivé převaze a kolapsu Beranů v úvodní dvacetiminutovce, v níž byl poměr střel 1:21, ráz dalšího průběhu nezměnilo. Domácí se v kabině neprobrali a po 62 sekundách inkasovali popáté z hole Ticháčka. To už neunesl brankář Huf, a i když neměl na inkasovaných brankách podíl, nechal se vystřídat Kořénkem.

Zlín bojoval zejména s vlastní psychikou a těžko hledal recept na pohodovou hru Rytířů, v jejichž první formaci za pětibrankového vedení přenechal Jágr místo třináctému útočníkovi Brodeckemu.

V této konstelaci využili Rytíři svoji druhou přesilovou hru, zblízka dorážel Klepišovu střelu Zikmund. Teprve poté se domácí dostali k ohrožení Brízgalovy svatyně. Kindl neuspěl z bezprostřední blízkosti a Sedlák nastřelil tyč. Jenže další hrubka v obraně usnadnila cestu Plekancovi k jeho druhé trefě v tomto zápase.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Zlín ve třetí třetině už neměl nárok na jakékoliv alespoň částečné zdramatizování jasné partie, spíš hledal sám v sobě dílčí fragmenty, s nimiž by mohl pomýšlet na lepší výsledek v pátečním čtvrtém duelu. Aspoň částečnou radost zlínským fanouškům udělala branka Petra Kratochvíla, který zůstává jediným střelcem Beranů v baráži.

Zlínští tak po deseti předchozích domácích výhrách v play off v tomto ročníku poprvé před vlastním publikem neuspěli. Kladno vyhrálo pátý ze sedmi posledních vzájemných zápasů.