Rulík po vyřazení: Rozhodly domácí zápasy. V prvních dvou třetinách nám nešly nohy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Rulík po vyřazení: Rozhodly domácí zápasy. V prvních dvou třetinách nám nešly nohy

Rulík nebyl spokojený s domácími zápasy.
Rulík nebyl spokojený s domácími zápasy.Profimedia
Konec nadějí a velkého snu. Pardubice před vlastními fanoušky nezvládly sedmý zápas série proti Třinci a sezona pro ně skončila těsně před branami finále. Trenér Radim Rulík (57) uzavřel první ročník na lavičce Dynama s bronzovou medailí na krku, sám ale připustil, že mířil výš. "Nechci mluvit o zklamání, ale chtěli jsme to dotáhnout dál," přiznal po zápase. 

"Prohráli jsme doma tři zápasy ze čtyř, to je velká škoda. Moc mě mrzí, že se to rozhodlo právě tady, protože diváci byli skvělí. Stačilo zvládnout jeden z těch tři ztracených domácích duelů a mohli jsme být šťastnější," byl si vědom zkušený trenér. 

V závěru rozhodujícího zápasu Pardubice nebyly daleko od prodloužení. Při Kousalově střele do tyče byla proti štěstěna a o pár chvilek později se vyznamenal skvělý brankář Ondřej Kacetl. Ten 2,9 vteřiny před koncem základní hrací doby zlikvidoval trestné střílení Tomáše Hyky a poslal Oceláře do finále. 

"Měli jsme dva vybrané exekutory - Hyku a Zohornu. Závěrečné slovo měl asistent Richard Král. Tomáš si věřil, takže nebylo třeba nějak složitě vybírat. Zakončení moc nechybělo, ale to jsou přesně ty maličkosti, které rozhodují," řekl Rulík

Jeho tým do zápasu vstoupil aktivně a v deváté minutě se zásluhou Petera Čerešňáka dostal do vedení. Gól však Dynamo uspal. Třinec o dvě a půl minuty později srovnal a ve druhé třetině brankou lotyšského beka Karlise Čuksteho vývoj zápasu otočil ve svůj prospěch. 

V době před druhou inkasovanou brankou domácí jen přihlíželi třineckým ofenzivním manévrům. Za prvních 15 minut druhého dějství vyslali na Kacetla jedinou střelu. "Představovali jsme si, že náš výkon v prvních dvou třetinách bude daleko živější a odvážnější, bohužel nám ale úplně nešly nohy," hledal příčiny herního výpadku pardubický trenér. "Ve třetí třetině tam hráči nechali úplně všechno. Je strašná škoda, že jsme v předchozím průběhu zápasu nedokázali hrát alespoň na 95 procent toho výkonu ze třetí části," uvedl Rulík.

Přehled zápasu Pardubice – Třinec 1:2

Rozhodly zkušenosti

Pardubice v průběhu sezony slavily kulaté jubileum a majitel Petr Dědek u příležitosti 100 let existence klubu stanovil jednoznačný cíl – boj o titul. Východočeši se od začátku ročníku drželi připraveného scénáře. Od prvních kol se pohybovali v popředí extraligové tabulky a základní část zakončili na prvním místě. Ve čtvrtfinále vyřadili Olomouc 4:0 na zápasy a do semifinále šli nejodpočatější ze všech postupujících. 

Oceláři však prokázali, že jsou týmem stvořeným pro play off. V základní části se dlouho hledali, s příchodem vyřazovacích bojů ale naskočili do starého známého režimu a vyprovodili oba hlavní favority na titul. "Třinec prokázal, že je omlácený tvrdými boji v play off. V dnešním zápase prodal zkušenosti a ustál to lépe než my," řekl Rulík. 

Dynamo neustálo tlak, kterému každý vítěz základní části v bojích o titul čelí. Těžké prohry, ale formují tým do dalších let. Nabízí se proto otázka: Může být hořký konec s Třincem začátkem nové vítězné dynastie na východě Čech? "Vše se ukáže v budoucnu. Na odpověď si budeme muset počkat," uvedl trenér, který do Pardubic přišel z Mladé Boleslavi. 

Právě na lavičce Bruslařů Rulík proti Třinci ztroskotal i v předchozích dvou sezonách. Pocit křivdy byste u něj ale hledali marně. "Byla to skvělá série proti skvělému týmu. Třinec závěr zvládl lépe a já mu gratuluju k postupu," uzavřel smířeně.