Růžička bodovým králem play off, nejproduktivnějším hráčem je už potřetí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Růžička bodovým králem play off, nejproduktivnějším hráčem je už potřetí

Martin Růžička výrazně pomohl k dalšímu titulu.
Martin Růžička výrazně pomohl k dalšímu titulu.Profimedia
Útočník Martin Růžička (37) z mistrovského Třince vyhrál potřetí v kariéře produktivitu play off hokejové extraligy. Sedmatřicetiletý kanonýr si připsal ve 22 zápasech 17 bodů a s devíti brankami byl i nejlepším střelcem. O bod předčil spoluhráče Andreje Nestrašila (32) a Daniela Voženílka (27), kteří shodně vstřelili po šesti gólech a s 10 asistencemi se podělili o pozici nejlepšího nahrávače.

V play off už Růžička kraloval kanadském bodování v letech 2011 a 2019, kdy Oceláři také získali titul. Při prvním triumfu před 12 lety v 18 zápasech nasbíral 33 bodů za 17 branek a 16 asistencí a překonal rekord, který držel z roku 1992 Žigmund Pálffy. Slovenský kanonýr v dresu Trenčína zaznamenal ve 13 duelech 26 bodů za 18 branek a osm přihrávek. O osm let později Růžička v 17 zápasech získal 18 bodů za sedm branek a 11 asistencí.

Růžička v této sezoně ovládl také produktivitu základní části s 52 body za 23 gólů a 29 přihrávek z 52 zápasů. Povedlo se mu to podruhé po sezoně 2012/13. Tehdy vytvořil rekord samostatné české extraligy, když zaznamenal v 52 zápasech za třinecké Oceláře 83 bodů za 40 branek a 43 asistencí.

O druhé místo mezi střelci v play off se podělili za Růžičkou se šesti trefami Nestrašil, Voženílek a slovenský útočník Ocelářů Libor Hudáček, který dal vítězný gól v šestém finále proti Hradci Králové (4:1). Třinec ovládl sérii 4:2 na zápasy. Mezi nahrávači skončili druzí s devíti asistencemi David Cienciala z Pardubic, obránce Petr Gewiese z Vítkovic a Oliver Okuliar z Hradce Králové.