Simon uspěl na zkoušce, po Spartě bude oblékat dres Českých Budějovic. Podepsal na rok

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Simon uspěl na zkoušce, po Spartě bude oblékat dres Českých Budějovic. Podepsal na rok

Dominik Simon naposledy hrál za Spartu.
Dominik Simon naposledy hrál za Spartu.Profimedia
Hokejový útočník Dominik Simon (29) podepsal smlouvu do konce sezony s Českými Budějovicemi, s kterými téměř měsíc trénoval. Informoval o tom klubový web Motoru. Účastník tří mistrovství světa se zkušenostmi z NHL naposledy působil v pražské Spartě. Za Motor odehrál v přípravě všechny čtyři dosavadní zápasy a připsal si tři body za tři asistence.

"Svým přístupem v trénincích i zápasech přesvědčil mě i trenéry, že může být pro Motor přínosem. Je to bezesporu velice kvalitní hráč se spoustou zkušeností. Ještě nás společně čeká spousta práce, ale věříme, že Dominik Motoru pomůže a stane se oporou," řekl sportovní manažer Českých Budějovic Jiří Novotný.

Simon se loni vrátil do extraligy po sedmi sezonách za mořem. Podepsal kontrakt s pražskou Spartou, ale nakonec odehrál v základní části jen 22 zápasů, dal dva góly a na jeden nahrál. Naposledy hrál před polovinou prosince. Celkem má Simon v extralize za Spartu a Plzeň na kontě 152 zápasů a připsal si 51 bodů za 30 branek a 21 asistencí.

Simon toho v minulé sezoně mnoho neodehrál.
Simon toho v minulé sezoně mnoho neodehrál.Livesport

Do Plzně odešel ze Sparty v roce 2014 a po jedné sezoně zamířil do NHL. Tam za Pittsburgh, Calgary a Anaheim sehrál 256 zápasů a nasbíral 77 bodů za 22 branek a 55 asistencí. Ve 12 duelech play off přidal čtyři přihrávky. Loni startoval na mistrovství světa ve Finsku, kde český český národní tým získal bronz. Simon ale z osobních důvodů opustil mužstvo po dvou odehraných zápasech.