Sparta porazila Vítkovice a je znovu v čele extraligy, bilancí 1+2 zazářili Horák a Kestner

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sparta porazila Vítkovice a je znovu v čele extraligy, bilancí 1+2 zazářili Horák a Kestner

Sparťané s V9tkovicemi prohrávali, skóre ale otočili.
Sparťané s V9tkovicemi prohrávali, skóre ale otočili.Profimedia
Sparta porazila v předehrávaném utkání 8. kola Vítkovice 3:2 a vrátila se do čela tabulky extraligy. Na sedmé výhře Pražanů v sezoně se gólem a dvěma asistencemi podíleli Roman Horák a Josh Kestner. Vítkovice prohrály pátý z posledních šesti zápasů a klesly na 12: místo.

Sparta Praha – Vítkovice 3:2

Oba týmy nastoupily do čtvrtého zápasu v sedmi dnech a na tempu hry to bylo v úvodu znát. Po opatrném začátku si mírnou převahu vytvořili domácí, častěji stříleli, gólové šance si ale nevytvářeli. Nejblíže brance byl v 15. minutě kapitán Michal Řepík, který ale minul branku.

Do vedení se tak dostali hosté, když střelu Willieho Raskoba od modré čáry usměrnil Petr Chlán za záda brankáře Jakuba Kováře. Americký obránce Raskob mohl o dvě minuty později vedení Vítkovic navýšit, druhý gól v sezoně ale nepřidal.

Ve druhé třetině Sparta výrazně zvýšila aktivitu a tlačila se před Lukáše Klimeše. Domácí však často své akce překombinovávali. Vyrovnat se jim podařilo v první přesilové hře. Horákovi ke gólu ale pomohla skutečnost, že Joshu Kestnerovi se předtím zakončení nevydařilo.

Při vyloučení Ondřeje Mikliše mohl Ostravany posunout zpět do vedení Chlán, trefil ale jen tyč. Ve 37. minutě tak mohli Pražané otočit vývoj utkání, po Horákově asistenci přesně střílel Pavel Kousal.

Aktivní druhý sparťanský útok se postaral i o třetí gól, když po Horákově střele zakončoval po 57 sekundách závěrečné třetiny do prázdné branky Kestner a připsal si první extraligový gól v dresu Pražanů. Stejná formace mohla přidat ve 45. minutě další branku, Kousalovo zakončení však skončilo těsně vedle tyčky.

Vítkovice mohly snížit při Řepíkově vyloučení, Kováře ale výrazněji neohrozily. Naopak při následném trestu Petra Fridricha byl v permanenci Klimeš, čtvrtý gól nicméně neinkasoval. Již v 58. minutě se hosté odhodlali k power play, podařilo se jim snížit, vyrovnat už nedokázali.

Tabulka extraligy.
Tabulka extraligy.Livesport