Titul? Proto jsem do Třince přišel, říká střelec vítězného gólu Hudáček

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Titul? Proto jsem do Třince přišel, říká střelec vítězného gólu Hudáček

Libor Hudáček právě střílí vítězný gól šestého utkání.
Libor Hudáček právě střílí vítězný gól šestého utkání.Profimedia
Slovenský útočník Libor Hudáček (32) prožil před čtyřmi lety ještě jako hráč Liberce zklamání z finálové porážky s Třincem 2:4 na zápasy. Dnes v dresu Ocelářů zařídil vítězným gólem v čase 56:43, aby finálová série proti Hradci Králové vyzněla pro Slezany stejným výsledkem a sám si mohl tentokrát vychutnat mistrovské oslavy. Novinářům řekl, že právě zisk titulu byl cílem, kvůli němuž před sezonou do týmu přišel.

Dvaatřicetiletý slovenský reprezentant si splnil cíl hned v první sezoně pod Javorovým vrchem. "Proto jsem do Třince přišel. Takže jsem maximálně spokojený," radoval se Hudáček.

Pro Slezany je čtvrtý titul v řadě o to sladší, jakým způsobem ho vydřeli. Silný tým měl během základní části výkyvy, nakonec musel do předkola play off, odkud nakonec dokázali Třinečtí dojít na vrchol jako vůbec první klub v české extralize.

Přehled utkání Třinec – Mountfield HK 4:1

"Asi jsme dobří!" prohlásil Hudáček. "Byla to ale hodně těžká cesta. Porazili jsme Litvínov, pak favorizovanou Spartu, nejlepší tým Pardubice a nakonec Hradec. Ale my jsme si stále věřili, věděli jsme, že jsme všechny ty týmy v sezoně porazili. Víme, jak je máme porazit. Dali jsme si to do hlav, odložili ega a porazili jsme je," dodal Hudáček.

Po základní části se Ocelářům až tak nevěřilo, hlavními favority byly týmy Pardubic a Sparty. "Někdy to je výhoda. Máte v hlavě, že vám nikdo nevěří a podceňuje vás. A vy si pak jdete krůček po krůčku, zápas po zápase. A nám se podařilo dojít až na konec. A co bylo nejdůležitější? Hrát týmově a aby nás brankáři podrželi," podotkl Hudáček.

Věřili jsme si, že dáme gól

Vítězným gólem se nesmazatelně zapsal do třinecké kroniky i historie soutěže. Na chvilku se ocitl osamocený poblíž brankoviště Východočechů, kde ho našel přihrávkou od zadního hrazení Daniel Voženílek, Hudáček rychle vypálil na branku Matěje Machovského a přestože zakončil z velkého úhlu, uspěl.

"Snažil jsem se číst tu hru, jak se tam nahodil puk. Věděli jsme, co máme dělat, když se to nahodí. Snažil jsem se být co nejblíže u branky a pak co nejrychleji zakončit," popsal Hudáček. "Po vyrovnání Hradce jsme zabrali, nic jiného nám nezbývalo. Museli jsme to vzít do svých rukou a hrát aktivně. Věřili jsme si, že ten gól dáme. A vyšlo to."

Přestože Třinečtí prohráli předchozí dva zápasy a náskok 3:0 v sérii se ztenčil jen na 3:2, nijak to s nimi neotřáslo. Na jejich dnešním výkonu nebyla patrná žádná nervozita. "Myslím, že nás to den co den motivovalo více a více, abychom ze sebe vyždímali maximum. A věděli jsme, že když se to podaří, tak nás nemůže nikdo porazit," uvedl Hudáček.