Vedení Mladé Boleslavi se dohodlo na ukončení spolupráce s finským útočníkem Aaltonenem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Vedení Mladé Boleslavi se dohodlo na ukončení spolupráce s finským útočníkem Aaltonenem
Aaltonen už nebude pokračovat v Mladé Boleslavi.
Aaltonen už nebude pokračovat v Mladé Boleslavi.Profimedia
Trápící se Mladá Boleslav ukončila spolupráci s finským útočníkem Juhamattim Aaltonenem (38). Po poslední prohře v Liberci (1:4) trenér Richard Král avizoval, že nastane řez kádrem, a ve středu klub na svém webu oznámil konec druhého nejproduktivnějšího hráče týmu. Z 16 bodů však Aaltonen většinu získal v početních výhodách.

"Cesty Bruslařského klubu a Juhamattiho Aaltonena se rozcházejí. Děje se tak po vzájemné dohodě Bruslařů a zkušeného útočníka z Finska. Ten se tak po dvoudenním volnu hráčů už k týmu nepřipojí," informovali Středočeši.

Kouč Král převzal tým na začátku listopadu po odvolaném Jiřím Kalousovi. V neděli po utkání s Libercem si stěžoval na přístup některých svých svěřenců. "Někteří hráči nám zkrátka nefungují. Mám na mysli hlavně cizince," prohlásil Král.

Mistr světa z roku 2011 a bronzový medailista z olympijských her v Soči 2014 Aaltonen přišel do Mladé Boleslavi před sezonou z Jukuritu Mikkeli. Extraligu okusil poprvé v kariéře, 16 bodů nasbíral za 25 startů díky pěti gólům a 11 nahrávkám. Produktivnější v týmu Bruslařů, kteří na dně tabulky ztrácejí šest bodů na třinácté Kladno, byl pouze Róbert Lantoši s 22 body (11+11) ze 27 duelů.

Za Aaltonena nyní hledá klub náhradu. "S Juhovým odchodem nám samozřejmě v sestavě vzniká určitý prostor, na jehož zaplnění momentálně pracujeme," doplnili sportovní ředitel Martin Ševc.

Aaltonen v kádru Mladé Boleslavi skončil.
Aaltonen v kádru Mladé Boleslavi skončil.Livesport