Jiříček po srážce se Ščotkou: O účast na juniorském MS jsem se nebál. Už jsem stoprocentně fit

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Jiříček po srážce se Ščotkou: O účast na juniorském MS jsem se nebál. Už jsem stoprocentně fit

Jiříček byl po střetu se Ščotkou otřesený.
Jiříček byl po střetu se Ščotkou otřesený.Profimedia
Hokejový obránce Adam Jiříček by měl i přesto, že je mu teprve sedmnáct let, patřit mezi výrazné postavy české hokejové reprezentace na juniorském mistrovství světa ve Švédsku. Plzeňský talent nechybí v nominaci trenéra Patrika Augusty (54), i když byl od závěru listopadu na marodce. Po drsném faulu obránce Brna Jana Ščotky totiž skončil v nemocnici s podezřením na otřes mozku.

"Cítím se v pohodě. Měl jsem týden volno, pět dní jsem byl v klidu a poté začal trénovat v Plzni. Chodil jsem na kolo a postupně přidával zátěž. Na začátku jsem byl na ledě sám a v neděli se připojil k týmu. Od pondělí jsem na reprezentaci a jsem stoprocentně fit," řekl Jiříček ČTK na kempu národního týmu v Příbrami.

Jiříček se mohl teoreticky ještě před nástupem ke dvacítce zapojit do extraligových zápasů. Z preventivních důvodů se tak ale nestalo. "Kdyby nebylo mistrovství a v pondělí nezačalo soustředění, tak bych možná už v Plzni nastoupil. Dostal jsem ale volno, abych byl připraven na turnaj, který je důležitější než naskočit do posledních dvou zápasů v Plzni," řekl.

Přestože jeho srážka s brněnským bekem vypadala hrůzostrašně a Jiříček byl v nemocnici na vyšetření, samotný hráč se neobával, že by přišel o start na juniorském šampionátu. "Neměl jsem po té ráně bolesti, že bych cítil, že to nezvládnu. Nepřemýšlel jsem o tom takhle. Měl jsem pár dní volno. Nikdy jsem takové zranění neměl, ale kdybych měl zlomenou ruku, tak bych cítil, že je nějaké riziko," přiznal Jiříček.

Talentovaný bek v minulé sezoně startoval na MS hráčů do 18 let, vrcholná akce dvacetiletých jej čeká poprvé. "Vždy jsem to sledoval, protože jezdil brácha a vždy jsem se tam chtěl podívat. Zvlášť po posledním úspěchu. Je to prestižní a hodně sledovaná akce. Hraje se tam nejlepší hokej, se kterým se v juniorských kategoriích potkáme. Těším se a doufám, že uděláme nějaký úspěch," řekl Jiříček.

Jeho o tři roky starší bratr David se na předešlém šampionátu podílel na zisku stříbrných medailí. Momentálně ale už hraje v Columbusu v NHL. "Jestli jsem se ho ptal, co mě na mistrovství čeká? Ne. O tom se nebavíme. Žádné rady nepotřebuju a taky mi žádné nedal," pousmál se Jiříček.

Nominace na MS juniorů: Dvacítka by měla vyrazit za obhajobou stříbra i s Kulichem