Snažíme se být pozitivní, musíme dát nějaké šeredné góly, řekl po porážce Král

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Snažíme se být pozitivní, musíme dát nějaké šeredné góly, řekl po porážce Král

Richard Král na střídačce Mladé Boleslavi.
Richard Král na střídačce Mladé Boleslavi.Profimedia
Trenér Richard Král (53) zahájil angažmá v Mladé Boleslavi porážkou. Stejně jako jeho předchůdce Jiří Kalous (58) i další bývalí koučové středočeského týmu poznal, že Bruslaři mají problém s produktivitou. V dohrávce 16. kola Mladá Boleslav prohrála s Hradcem Králové 0:3. Trenér ale v rozhovoru s novináři po zápase řekl, že věří, že jeho noví svěřenci opět začnou střílet branky a týmu se bude dařit jako v dobách, kdy v něm sám hrál.

"Trenéři během sezony většinou přichází do týmů, kterým se nedaří. Tak to prostě je. A že jsme v Bolce? Mám dobré vzpomínky na tři a půl roku, které jsem tady strávil. Většinou to bylo s dobrými výsledky, tak věřím, že na to navážeme," řekl Král. Je připraven udělat vše pro to, aby mužstvo začalo fungovat. "Snažíme se být pozitivní, aby si kluci věřili a nebáli se hrát hokej. Chceme, aby měli daleko větší drajv do brány, a musíme dát nějaké šeredné góly, jako jsme dnes dostali," uvedl.

Mladá Boleslav má ze všech extraligových týmů nejvyšší procentuální úspěšnost hry v početní výhodě, dnes ale nedokázala skórovat ani v dlouhé přesilovce pět na tři. "Přesilovky tady byly skvělé. Na začátku byla úspěšnost asi 37 procent, což je dlouhodobě neudržitelné. Dnes nám nevyšly, nepomohly jsme si a musíme na nich pracovat. Musíme ale pracovat na hodně věcech a snažit se zlepšit koncovku. Chodit více do brány, i když dnes to bylo celkem slušné," řekl Král.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Bruslaři si připsali šestou porážku za sebou a zejména v první třetině se jim nedařilo. "Na začátku bylo vidět, že jsme se zbavovali kotoučů, kterých jsme se zbavovat nemuseli. O přestávce jsme klukům říkali, ať hrají na kotouči a nebojí se hrát s pukem. Další dvě třetiny byly daleko sebevědomější," podotkl bývalý vynikající útočník. "Závěr byl slušný, jen bohužel bez gólu," řekl Král.

Nastane další pohyb

Středočeši v reprezentační přestávce udělali jednu změnu v kádru, když vyměnili obránce Radka Jeřábka za Petra Gewieseho. V nejbližší době zřejmě nastane další pohyb. "Určitě nějaké takové věci řešíme nebo máme nějaké tipy. Nechceme ale dělat něco unáhleně. Jsem tady týden a tým poznávám. Určitě budeme pracovat na složení jednotlivých formací. Kdo s kým si sedne," uvedl Král.

Dnes tým nastoupil téměř v identickém složení útočných formací jako před reprezentační přestávkou, kdy tým vedl asistent Václav Pletka. "Už předtím, než jsem přišel, tak jsme měli velkou marodku a hodně hráčů nehrálo. Sestava se měnila, takže jsme se s Vencou rozhodli udělat sestavu tak nějak, jak by mohla fungovat. Zachovat vazby, které byly. Určitě na tom ale budeme pracovat a třeba nám z toho vypadne něco úplně jiného," řekl Král.

Mladé Boleslavi teď příliš nenahrává ani los soutěže. Do konce měsíce ji čekají souboje s Litvínovem, Třincem nebo Pardubicemi. Tedy s týmy z čela tabulky. "My jsme dole, takže pro nás je každý tým silný," podotkl Král s úsměvem. "Je to jedno. Když zahrajeme dobře, něco nám tam spadne a budeme mít trošku štěstíčka, tak jsme schopni porazit kohokoliv," dodal vážněji.

Tabulka Tipsport extraligy