Univerzitní liga přinesla gólové hody. Brněnští Cavaliers stoupají tabulkou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Univerzitní liga přinesla gólové hody. Brněnští Cavaliers stoupají tabulkou
Cavaliers Brno porazili Ostravu 4:2.
Cavaliers Brno porazili Ostravu 4:2.ULLH
Univerzitní liga má za sebou kompletní páté kolo, které nabídlo gólové žně. Engineers nasázeli Ústí šest branek, stejnou porci si připravili Akademici pro budějovické Black Dogs. Riders schytali od Ostravy dokonce devítku, naopak vyrovnaná utkání se odehrála mezi MUNI a Karlovkou. Opět bodovali brněnští Kavalíři, kteří jsou na vzestupu tabulkou.

Engineers odskočili už v první třetině

V Ústí se odehrálo bohaté utkání na góly, střelecký účet byl otevřen už ve druhé minutě, když pálil pražský útočník Michal Kučera. O dvě minuty později domácí srovnali díky šikovné teči Pavla Kušeje. Hosté následně zabodovali ve vlastním oslabení, samostatný únik vyřešil František Januška. V závěru první části byly k vidění ještě dvě slepené branky Engineers. Nejprve pálil Michal Kučera, poté Pavel Vaňous.

Pátou trefu hostů měl na svědomí zkraje druhé dvacetiminutovky František Januška, který byl opět úspěšný po úniku. Zanedlouho reagovali domácí, "golfákem" pálil Tomáš Jarý. Ve třetím dějství byly k vidění opět dvě branky. Ve 45. minutě zkompletoval hattrick Januška, pražský útočník po chybě ústeckého obránce upaloval sám na gólmana, kterého propálil nad lapačkou. Poslední úprava skóre proběhla v 53. minutě, když za domácí North Wings pálil Pavel Jarý.

HC NORTH WINGS Ústí nad Labem – ČVUT Engineers Prague 3:6 (1:4, 1:1, 1:1)

Ostrava si proti Riders otevřela střelnici

Po vyrovnaném úvodu utkání se Ostravané dostali do ráže. Střelnice byla otevřena v 10. minutě, když předvedl forhendovou kličku Filip Byčkov. O dvě minuty později se po šťastných odrazech prosadil David Sysala. Následně nasazení BO lehce povolilo, ale Riders ztroskotali na dobrých výkonech gólmana. Ve druhé části pokračovalo střílení branek. Nejprve se prosadil střelou nad beton Marek Kovalski. V polovině utkání zvyšoval Martin Kubík a pátá odbila opět po úniku Kubíka, který skóroval ve vlastním oslabení.

Deset vteřin před sirénou se ozvali hosté, po pěkné individuální akci se prosadil Lukáš Hebek. Ze začátku třetí dvacetiminutovky však Ostrava opět zvýšila náskok, střelou z bezprostřední blízkosti se prezentoval Patrik Mikula. Následovala trefa Davida Sysaly, který dostal mnoho prostoru před Novotným a slušně mu zamotal hlavu. Hosté se nevzdávali a jejich druhou branku vstřelil Radek Pilný, domácí však velmi rychle reagovali díky trefě Vojtěcha Tomsy. Pardubičtí vzápětí odpověděli, když střílel Ondřej Šťastný. Střelecký účet uzavřel ostravský Tomsa.

BO Ostrava Vítkovice Steel – Riders Univerzita Pardubice 9:3 (2:0, 3:1, 4:2)

V Písku zabodovali Akademici

Souboj jihu proti západu se tentokrát odehrál na Zimním stadionu v Písku, kde Black Dogs hostili plzeňské Akademiky. Do šlágru pátého kola vstoupili lépe Západočeši, hned ve 4. minutě se prosadil Lukáš Folda. Následovala krásná souhra, na jejímž konci stál Jakub Štochl. Střelecká aktivita hostů pokračovala, dalším úspěšným střelcem byl David Roubal, následné trestné střílení proměnil Štěpán Říha. Ve 12. minutě si došel pro dorážku Filip Králíček a Plzeň vedla o pět branek. Koncem třetiny se do větších šancí začali dostávat i Budějovičtí, kteří se dostali i ke vstřelené brance, Tomáš Vochozka prostřelil Jiřího Černého nad ramenem.

Druhá perioda již byla klidnější, ale stále šlo o aktivní hru. Za Černým zvonila tyč, domácí měli šanci v podobě trestného střílení, ale Masopustovi ujel kotouč. Nakonec se trefili pouze hokejisté Plzně, v závěru druhé třetiny se radoval Roubal. Budějovice byly ve třetí části lepší a za odměnu dokázaly snížit. Náskok, který si Plzeň vybudovala v první třetině, však budějovičtí hokejisté dohnat nedokázali. V 52. minutě překonal Černého Jan Janoch, o tři minuty později pálil Matouš Masopust. Na víc se však Budějovičtí nezmohli, a tak souboj mezi jihem a západem zvládla lépe Plzeň.

Black Dogs Budweis – ZČU Akademici Plzeň 3:6 (1:5, 0:1, 2:0)

Masaryčka zdolala Kings

Do zápasu v Brně vstoupili aktivněji hosté z Prahy, domácího gólmana zasypali střelami, žádnou z nich ale neproměnili v gól. Naopak domácí postupně nabírali sebevědomí a dostávali se do střeleckých příležitostí, které proměnili v gólové oslavy. Gergelovo nahození dorazil za Pícla Adam Staněk, o pár minut později si našel odražený kotouč Jan Morev.

Druhou třetinu zvládli lépe hosté z Prahy. Karlova Univerzita konečně našla recept na Krále v brance MUNI, stalo se tak při přesilové hře, kdy od modré pálil Daniel Piskač. Třetí dvacetiminutovka začala zvýšenou aktivitou Brňanů, kteří se dostali do dvoubrankového náskoku díky trefě Tadeáše Jakubce. Karlovka utkání zdramatizovala, když v 54. minutě přesně pálil David Hradil. Kings však v závěru nedokázali srovnat, a tak zůstávají všechny body v Brně.

HC MUNI – UK Kings Prague 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)

Kavalíři přemohli Ostravu

V Kuřimi se odehrálo utkání mezi VUT a Ostravou. První perioda sice gól nepřinesla, ale střelecké příležitosti byly k vidění na obou stranách, zatím však všechny šance eliminovali gólmani. V prostředním dějství už se dělo mnohem víc akce. Přiostřilo se i v osobních soubojích, a dokonce padaly i branky. Přihrávku zpoza branky obdržel volný Benjamin Kolder a z bezprostřední blízkosti se nemýlil. Následně předvedl Nesim Harmim rychlé nohy a přesné zakončení nad vyrážečku, Brno tak vedlo už o dvě branky.

Zkraje třetí dvacetiminutovky skórovali hosté díky trefě Daniela Zajíce. Kavalíři si však opět vypracovali pohodlnější vedení díky nekompromisní bekhendové ráně Richarda Rogožníka. Ostrava velmi rychle reagovala díky kvalitně provedenému zakončení Jiřího Hepnara po samostatném úniku. Výhru Kavalírů stvrdil v 56. minutě Jan Malý, brněnský útočník zvolil úspěšnou střelu bekhendem.

VUT Cavaliers Brno – BO Ostrava Vítkovice Steel 4:2 (0:0, 2:0, 2:2)

V aktuálním týdnu jsou na programu další ligová utkání včetně Hokejového souboje univerzit: Bitvy o Prahu, který se uskuteční ve čtvrtek 2. listopadu.

Tabulka ULLH.
Tabulka ULLH.Livesport