Hrabík si užívá pozici v elitní formaci Plzně. Zatím to vypadá slušně, říká

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Hrabík si užívá pozici v elitní formaci Plzně. Zatím to vypadá slušně, říká
Kryštof Hrabík slaví svůj gól do sítě Litvínova.
Kryštof Hrabík slaví svůj gól do sítě Litvínova.
Profimedia
Hokejový útočník Kryštof Hrabík (23) potřetí za sebou nastoupil v elitní formaci Plzně a Západočeši potřetí vyhráli. I díky gólu a asistenci nadějného útočníka dnes uspěli na ledě Litvínova a v tabulce extraligy se udrželi na sedmém místě.

"Jsme moc rádi a vážíme si toho, že teď sbíráme body. Další zápas nás ale čeká už ve čtvrtek, takže teď oslavujeme do půlnoci a ve středu se už budeme soustředit na další utkání," řekl Hrabík novinářům po výhře Západočechů 4:2.

Klíčem k dalšímu tříbodovému zisku byla pro hosty vydařená první třetina. "Vyšla nám, spadly nám tam tři góly. Nechci říkat, že jsme se pak zatáhli, ale uklidnilo nás to a pak jsme zbytek zápasu odehráli tak, jak měli," pochvaloval si Hrabík. "I když jsme předtím vyhrávali, tak jsme se starty (utkání) měli posledních pár zápasů problém. Jsme proto rádi, že se nám tentokrát povedl," doplnil.

Plzeň vyhrála nejprve 4:1 v Hradci Králové, poté doma přetlačila Třinec 2:1 a dnes uspěla v Litvínově. K úspěchům tak svěřence trenéra Petra Kořínka dovedla dobrá defenziva. "Snažíme se. Máme výborné dva gólmany a je to hlavně jejich zásluha. Snažíme se ale bránit co nejjednodušeji a doufám, že to tak bude pokračovat," přál si Hrabík.

Přehled zápasu Litvínov - Plzeň 

Odchovanec Kladna, který se do extraligy vrátil před sezonou ze zámoří, dnes nejprve otevřel v 15. minutě skóre a o dvě minuty později vyhrál klíčový souboj za litvínovskou brankou před druhým gólem, o který se postaral kapitán Jan Schleiss.

"V prvním případě odvedl Filip Suchý skvělou práci za bránou. Při oslabení chceme být aktivní a on tam vyšťouchl puk, přehodil jsem ho do bekhendu a dal do prázdné," ocenil Hrabík práci spoluhráče při litvínovské přesilové hře.

Před druhým gólem zase on obral o puk útočníka Petra Straku. "Jednoduše se nám podařilo vyhodit puk od nás z pásma, přišel dobrý forčeking a jen jsem posunul puk na Petra Kodýtka, který krásně našel Honzu Schleisse. Samozřejmě jsem rád, že jsme pomohli týmu," řekl Hrabík.

Někdejší juniorský reprezentant nahradil v elitní formaci Adriána Holešinského. Je už několikátým hráčem, jehož trenéři zařadili ke Kodýtkovi se Schleissem. "Snažíme se co nejvíce komunikovat a bavit se o tom, jak bychom chtěli hrát. Zápasů spolu moc nemáme. Zatím to vypadá slušně a budeme se snad lepšit. S klukama si rozumíme i mimo led. Ale jedno s kým hraju, šlape celý tým a já se snažím pomoct spoluhráčům. Když to vyjde, jsem rád," dodal Hrabík.