Hradečtí hokejisté vyhráli v Českých Budějovicích 3:2 a posunuli se na páté místo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Hradečtí hokejisté vyhráli v Českých Budějovicích 3:2 a posunuli se na páté místo

Momentka ze zápasu Motoru s Mountfieldem.
Momentka ze zápasu Motoru s Mountfieldem.Profimedia
Hradec Králové vyhrál v předehrávaném utkání 44. kola extraligy na ledě Českých Budějovic 3:2 a po čtvrtém plném bodovém zisku za sebou se posunul v tabulce na páté místo. Motor je i nadále předposlední. Utkání rozhodla kuriózní branka Martina Štohanzla (23) ve 45. minutě.

České Budějovice –⁠ Mountfield HK 2:3

Mírně aktivnější byli v úvodu Jihočeši. Petr Šenkeřík ani Matěj Toman ale nedokázali Henriho Kiviaha v hradecké brance překonat. Bez efektu zůstala i první přesilovka Motoru, při níž Jan Eberle pykal za faul na Jana Štencela. Po chybě hostů v 9. minutě mohl otevřít skóre Zdeněk Doležal, ale jeho bekhendový pokus zlikvidoval finský gólman.

Poprvé do kabin šly oba týmy již ve 14. minutě, kdy rozhodčí předčasně ukončili třetinu kvůli poškozené ledové ploše. Hned po návratu byl vyloučen Štencel a hosté první početní výhodu využili. Dominika Hrachovinu prostřelil obránce Graeme McCormack. Vyrovnání měl na holi Martin Hanzl, jeho ránu z levého kruhu pokryl Kiviaho.

Druhá část pokračovala bez úpravy ledu a domácí rychle vyrovnali. V početní výhodě se prosadil tvrdou a přesnou střelou obránce Roman Vráblík. Kiviaho poté zastavil ránu Milana Gulaše z pravého kruhu a poradil si i s bekhendovým pokusem Adama Rašky u levé tyčky.

Na protější straně Šenkeřík obětavým pádem zmařil soupeřovo přečíslení dva na jednoho. Vedení hostům vrátil Matěj Chalupa, jenž dovezl kotouč k brankovišti soupeře a skóroval za pomoci odrazu od chráničů Hrachoviny i nešťastného zákroku českobudějovického brankáře.

I podruhé ale dokázali Jihočeši srovnat, o což se v přesilovce postaral 34 sekund po začátku třetí třetiny kapitán Gulaš. Poté ale Motor zaplatil za nepozornost Hrachoviny, za jehož záda prošlo zblokované nahození Martina Štohanzla z rohu hřiště.

Vyrovnat mohl opět Gulaš, ale Kiviaho si s jeho dalším pokusem poradil. Neujala se ani střela Stuarta Percyho po vyhraném vhazování v 50. minutě. Hosté se soustředili na udržení výsledku, což se jim dařilo i po šanci Šenkeříka, který z mezikruží mířil příliš vysoko. Uklidnit Mountfield mohl z brejku Aleš Jergl, Hrachovina ale tentokrát tým podržel. Při závěrečné power opět došlo na souboj Gulaše s Kiviahem a opět v něm uspěl brankář.

Aktuální tabulka Tipsport extraligy
Aktuální tabulka Tipsport extraligyLivesport