Vítkovice zkolabovaly proti Hradci Králové. Liberec nedal šanci Litvínovu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vítkovice zkolabovaly proti Hradci Králové. Liberec nedal šanci Litvínovu

Aktualizováno
Vítkovice vedly nad Hradcem Králové 2:0, nakonec ovšem prohrály 2:5.
Vítkovice vedly nad Hradcem Králové 2:0, nakonec ovšem prohrály 2:5.Profimedia
Hokejová extraliga nabídla v páteční večer celkem pět zápasů 42. kola. Druhé Vítkovice na vlastním ledě prohrály s Hradcem Králové. Ridera sice dlouho vedla 2:0, Mountfield ovšem skóre ve třetí třetině otočil a zvítězil 5:2. Rozhodující branku vstřelil v čase 55:17 Jakub Lev (32). Napínavé utkání si pro fanoušky připravily i České Budějovice, které porazily Mladou Boleslav 5:4 až v prodloužení. Večer atraktivních klání zakončil od 18:00 střet Liberce s Litvínovem, který i kvůli gólu a asistenci Oscara Flynna (23) prohrál 1:5.

Vítkovice – Hradec Králové 2:5

Vítkovice podlehly na domácím ledě Hradci Králové 2:5. Hosté dokázali zvítězit i přesto, že prohrávali 0:2. Zápas však závěrečnou smrští a čtyřmi góly během šesti minut otočili ve svůj prospěch. Vítěznou trefu zaznamenal v 56. minutě Lev, branku a dvě asistence si v klíčových momentech připsal Jan Eberle. Vítkovice po spanilé jízdě v úvodu sezony na vlastním ledě prohrály čtvrtý z posledních pěti duelů.

Karlovy Vary – Třinec 4:1

Karlovy Vary porazily Třinec 4:1 a poprvé od prosince 2015 tak proti Ocelářům doma naplno bodovaly. Energie je v tabulce i nadále jedenáctá, na poslední Kladno má ale k dobru devět bodů. Oceláři prohráli popáté za sebou, udrželi se ale na čtvrtém místě.

České Budějovice – Mladá Boleslav 5:4p

České Budějovice otočily zápas proti Mladé Boleslavi a po výhře 5:4 v prodloužení bodovaly v domácím prostředí počtvrté za sebou. Motor si vynutil prodloužení druhým gólem Martina Hanzla v čase 59:59, v 63. minutě rozhodl Jan Štencel. Bruslaři tak venku prohráli podeváté za sebou.

Kladno – Brno 0:3

Brno zvítězilo na ledě Kladna 3:0. Kometa měla už po první třetině na své straně dvoubrankový náskok a naplno bodovala podruhé za sebou. Poslední Rytíře zdolali Jihomoravané ve vzájemných soubojích potřetí za sebou a vzdálili se jim na devět bodů. Středočeši ztrácí po páté porážce z posledních šesti startů pět bodů na předposlední Litvínov. Brankář Komety Dominik Furch uhájil potřetí v sezoně čisté konto, vítězný gól dal obránce Jan Ščotka.

Liberec – Litvínov 5:1

Liberec porazil Litvínov 5:1 a v tabulce se posunul na 5. místo. Verva klesla na předposlední pozici. Všechny předešlé tři vzájemné zápasy těchto týmů skončily po základní hrací době nerozhodně 2:2, dnes ale měli Bílí Tygři duel pod kontrolou. Dvoubrankový náskok si vypracovali již v první třetině.

Tabulka Tipsport extraligy.
Tabulka Tipsport extraligy.Livesport