Ibrahimovic nejstarším střelcem v historii Serie A, na body to AC přesto nestačilo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Ibrahimovic nejstarším střelcem v historii Serie A, na body to AC přesto nestačilo
Zlatan Ibrahimovic skóroval proti Udinese.
Zlatan Ibrahimovic skóroval proti Udinese.AFP
Zlatan Ibrahimovic (41) se díky proměněné penaltě stal nejstarším střelcem v historii Serie A, víc důvodů k radosti v utkání 27. kola ale neměl. Mistrovský celek prohrál 1:3 v Udinese, které se dočkalo první letošní domácí výhry.

Monza – Cremonese 1:1

Hosté se v 62. minutě dostali do vedení zásluhou ostříleného veterána Daniela Ciofaniho. Vedení jim ovšem vydrželo pouhých sedm minut, než srovnal Carlos Augusto. Brazilský obránce se tak v lize prosadil již popáté. Pro Grigiorossi byla remíza málo, jelikož na záchranu stále ztrácí propastných 10 bodů. Navíc se jim v letošním ročníku pořád nepodařilo zvítězit na hřišti soupeře.

Salernitana – Boloňa 2:2

Domácí se v průběhu utkání dostali hned dvakrát do vedení, ani v jednom případě však nevydrželo ani 10 minut. Velký podíl měl na konečném výsledku hostující Georgios Kyriakopoulos, jenž si připsal dvě asistence, přičemž tu druhou v gól zužitkoval jeho krajan Charalampos Lykogiannis. Tým ze Salerna tak sice mohl ze zápasu vytěžit více, zároveň ale neprohrál již počtvrté v řadě, díky čemuž se pomalými krůčky vzdaluje od sestupového pásma.

Salernitana bodovala počtvrté v řadě.
Salernitana bodovala počtvrté v řadě.Livesport

Udinese – AC Milán 3:1

Za hosty se prosadil při svém prvním startu v základní sestavě od ledna 2022 Zlatan Ibrahimovič, jenž na druhý pokus proměnil v nastavení úvodní půle penaltu. Jen o několik desítek vteřin později ovšem vsítil rozhodující branku utkání Beto, a Bianconeri tak ovládli vzájemné klání po více než třech a půl letech. Rossoneri naopak potvrdili chabou formu na stadionech soupeřů, jelikož prohráli čtvrtý z posledních pěti ligových venkovních zápasů.

Tabulka Serie A.
Tabulka Serie A.Livesport