Jágr, Plekanec i Klepiš skórovali a Kladno oplatilo v přípravě porážku Kolínu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Jágr, Plekanec i Klepiš skórovali a Kladno oplatilo v přípravě porážku Kolínu
Jágr i Plekanec tentokrát skórovali.
Jágr i Plekanec tentokrát skórovali.Profimedia
Hokejisté Kladna zdolali v přípravě na baráž o udržení v extralize doma prvoligový Kolín 4:3 a oplatili Kozlům čtvrteční porážku na jejich ledě. V 50. minutě rozhodl o výhře Rytířů kapitán Tomáš Plekanec (40), skóroval i majitel klubu Jaromír Jágr (51).

Kladno skončilo v extralize poslední a čeká na soupeře pro baráž, v které se utká s vítězem prvoligového finále mezi Vsetínem a Zlínem. Od konce základní části 5. března si musí počkat na boj o záchranu do 16. dubna. Sehraje ještě dva duely s Pardubicemi B - ve čtvrtek na východě Čech v Enteria areně a ve středu 5. dubna doma.

Kladno, které v úvodním testu v Kolíně před 2708 diváky prohrálo 2:5, se ujalo vedení po 63 sekundách. Přečíslení vyřešil individuálně střelou z pravého kruhu Jakub Klepiš. Hostující Kozlové mezi 8. a 9. minutou během 37 sekund otočili stav díky gólům Matěje Chalupy a Vojtěcha Síly.

Utkání Kladno – Kolín 4:3

O vyrovnání se po forčekingu Adama Kubíka postaral z úniku Jágr. Ve 33. minutě sice dostal Kolín podruhé do vedení Lukáš Pajer, ale za minutu a půl vyrovnal Adam Kubík. V čase 49:27 se dostal do sólového nájezdu Plekanec a dal vítězný gól.

Pro Kolín, který skončil v první lize na 11. místě mimo pozice pro play off, to byla rozlučka se sezonou. Někteří jeho hráči ale mohou pomoci v extralize Hradci Králové, který bude hrát semifinále s Vítkovicemi.