Jak to chceme to zlomit, tak nehrajeme uvolněně, smutnil po deváté porážce v řadě Mertl

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Jak to chceme to zlomit, tak nehrajeme uvolněně, smutnil po deváté porážce v řadě Mertl

Tomáš Mertl dal v utkání s Motorem dva góly.
Tomáš Mertl dal v utkání s Motorem dva góly.Profimedia
Plzenští hokejisté podlehli doma v posledním kole základní části extraligy již zachráněným Českým Budějovicím 3:5 a prohráli podeváté za sebou. Dva góly dal zkušený útočník Tomáš Mertl (36), ani jeho příspěvek ale k ukončení nepříznivé série před začátkem vyřazovací části sezony nestačil. Mertl mezi novináři uznal, že tíha nezdarů je na plzeňských hokejkách znát.

"Jak to chceme to zlomit, tak nehrajeme uvolněně. Teď se musíme připravit na další fázi sezony," prohlásil zástupce kapitána. Domácí hráči sice vedli již po 12 sekundách, ale nakonec sérii porážek stejně nezastavili. "Vypadalo to nadějně, ale zase to nedopadlo. Motor hrál dnes uvolněně. Nezlomili jsme to, přestože jsme brzy vedli," litoval Mertl.

Sám se dvakrát gólově prosadil a sahal po hattricku. "Zaplaťpánbůh, že mi to tam dvakrát padlo, ale nakonec to ničemu nepomohlo. Ke třetímu gólu mi asi chyběla šikovnost," uznal autor 11 branek v základní části.

Nyní čeká trápící se Indiány předkolo play off proti rozjetému pátému Liberci, který naopak drží šňůru devíti vítězství. "Liberec je samozřejmě favorit, ale teď to začíná zase od nuly. Nenecháme jim to lacino a porveme se o to. Podíváme se na nějaké sestřihy a připravíme se na ně tak, abychom je potrápili a vyhráli," burcoval bývalý reprezentant.

"Ta série porážek teď pro nás není dobrá. Nyní ale skončila teprve základní část a musíme do toho jít úplně jinak. S Budějovicemi to bylo nahoru dolů, ale play off bude jiný boj. Všechno se maže a třeba se nám povede první zápas. Ale dopředu nejde nic předvídat," řekl Mertl.

Před play off ho trápí skleslá nálada plzeňské šatny. "Musíme se povzbudit v kabině, abychom se zvedli psychicky. Trenéři nás moc chválit nemůžou, protože není za co," uznal centr druhého útoku.

"Liberec je hokejový tým, mají dobré přesilovky. Určitě se nám ale hraje lépe s týmy nahoře. Budeme chtít překvapit. Budou rozhodovat detaily a maličkosti," dodal Mertl před středečním prvním utkáním předkola play off na ledě Bílých Tygrů.

Tabulka Tipsport extraligy.
Tabulka Tipsport extraligy.Livesport