Je to škoda, zápas jsme promrhali prvním poločasem, litoval Holeš v Teplicích

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Je to škoda, zápas jsme promrhali prvním poločasem, litoval Holeš v Teplicích
Slavia přišla v Teplicích o body.
Slavia přišla v Teplicích o body.Profimedia
Reprezentační záložník Tomáš Holeš dnes po více než pěti měsících nastoupil k soutěžnímu utkání, ani on ale nepomohl odvrátit překvapivou ztrátu fotbalistů Slavie na hřišti Teplic. Ligový lídr na Stínadlech pouze remizoval 1:1 a po odehrání kompletního 20. kola první ligy se může propadnout na druhé místo za Plzeň. Holeš po duelu v Teplicích litoval hlavně nepovedeného úvodního dějství, během kterého si Slavia vypracovala minimum příležitostí.

Severočechy poslal do vedení už ve třetí minutě druhou ligovou trefou Tadeáš Vachoušek. Ve 12. minutě skončila tečovaná střela Ibrahima Traorého na tyči, Pražané si ale za celý první poločas nepřipsali do statistik střelu na bránu. "Je to velká škoda, zápas jsme promrhali prvním poločasem. Ten byl fakt hodně špatný," litoval Holeš v rozhovoru pro klubový web.

Výkon týmu a špatnou reakci na obdrženou branku zkritizoval na tiskové konferenci i kouč Jindřich Trpišovský, který dvakrát střídal ještě před pauzou. Další dvě změny přichystal na začátek druhé půle a v 71. minutě poslal na hřiště Holeše.

Utkání Teplice – Slavia 1:1

"Šel jsem místo Ibry (Traorého), kterému už docházely síly. Měl jsem pokyny, abych trochu pomohl v rozehrávce, otáčel hru a sbíral druhé míče, aby nám nevyjížděli do brejků. Samozřejmě jsme chtěli zápas ještě otočit," popsal čtvrtfinalista předloňského Eura, jenž naposledy hrál 8. září v Evropské konferenční lize proti Sivassporu.

Slavia zvládla pouze srovnat v 74. minutě po penaltě Stanislava Tecla, který byl z pokutového kopu úspěšnější než po hodině hry jeho spoluhráč Mick van Buren. Na obrat už ale slávisté nedosáhli.

Tabulka FORTUNA:LIGY.
Tabulka FORTUNA:LIGY.Livesport

"Druhá půle byla lepší, měli jsme dvě penalty i další šance. Musíme být ale produktivnější," podotkl Holeš, který v uplynulých měsících chyběl kvůli rekonvalescenci po operaci poraněné šlachy. "Byla to dlouhá doba, hodně jsem na návratu pracoval. Jsem šťastný, že jsem zpátky. Bohužel ten návrat je hořký," dodal někdejší hráč Jablonce nebo Hradce Králové.

Pražané nezvítězili po osmi ligových utkáních a na jaře přišli o stoprocentní bilanci. V čele tabulky mají dvoubodový náskok na obhájce titulu z Plzně, Viktoria ale má k dobru nedělní duel na hřišti Slovácka.