Jindřišek odehrál 400. ligový zápas. Kouč Veselý: Přál bych mu pětistovku

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Jindřišek odehrál 400. ligový zápas. Kouč Veselý: Přál bych mu pětistovku

V tomto souboji měl navrch Lukáš Juliš, jinak ale Jindřišek podal na Letné tradičně spolehlivý výkon.
V tomto souboji měl navrch Lukáš Juliš, jinak ale Jindřišek podal na Letné tradičně spolehlivý výkon.Profimedia
Kapitán Bohemians a nejstarší hráč FORTUNA:LIGY Josef Jindřišek (41) si na hřišti Sparty jako 12. hráč v historii samostatné nejvyšší soutěže připsal start č. 400. Trenér "Klokanů" Jaroslav Veselý (45) oceňuje především to, že velezkušený záložník nehraje za zásluhy, nýbrž proto, že si to opravdu zaslouží. A zdůraznil, že legenda vršovického mužstva nedostává žádné úlevy.

Jindřišek odehrál nejvíce ligových utkání v dresu pražských Bohemians (309), za něž nastupuje od roku 2009. Další starty přidal v Olomouci (36) a v Jablonci (55), kde v srpnu 2003 zažil debut v nejvyšší soutěži.

"Je to skvělé, po zápase jsem mu poblahopřál, před ním jsme to nechtěli řešit. Řekl mi, že načíná pětistovku. Řekl jsem mu, že u toho asi nebudu, že tady bude asi jiný trenér. Přežil už tolik trenérů, že o jednoho víc nebo míň je už jedno. Řekl bych, že na tom je jediná zásadní nit a skvělá věc, že Pepa nehraje za zásluhy, ale že si to opravdu zaslouží," prohlásil Veselý na tiskové konferenci po zápase, který skončil 1:1.

"Mluvil jsem o tom už několikrát, nemá sebemenší úlevy, za zápas obvykle naběhá mezi 11 až 12 kilometry, což je v tomhle věku neuvěřitelné. I málokdy střídá. Udělat 400 zápasů v lize a přes 300 za Bohemku se bude hodně těžko překonávat. Přál bych mu klidně pětistovku. Když bude zdravý, ať hraje. Je to skvělé a hlavně je to podložené jeho nesmírnou vůlí, oddaností k fotbalu a tím, jak se o sebe stará," uvedl kouč.

Statistiky zápasu Sparta – Bohemians

S Jindřiškem si dobře rozumí. "Nejsme od sebe věkově úplně tak daleko. Pepa je v pohodě, normálně mi tyká. Jediný konflikt jsme spolu měli, když jsem mu chtěl dát úlevy. Když měl nějaké problémy s kolenem, tak mě poslal někam, že žádné úlevy nechce. To ukazuje jeho charakter," prohlásil Veselý, který je o pouhé čtyři roky starší.

Jindřiška si váží i jako důležitého článku v šatně a na hřišti. "Pepa není úplně lídr, který by šel a v kabině dával velká prohlášení. Jak působí na hřišti, takový je i v kabině. Je to skromný člověk, který ostatní spíš strhává svým výkonem a příkladem, než že by si potrpěl na velikášská gesta a řeči. Umí si k tomu říct svoje, v kabině to hecuje, ale spíš strhne svým klidem. I dneska jsme na to sázeli, že přece jenom má něco odkopáno a méně zkušení hráči se o něj můžou opřít. Je schopný svým výkonem a klidem mužstvo podržet, to je jeho velká přednost," konstatoval Veselý.

Tabulka FORTUNA:LIGY

Jindřiškův počin ohromil i jeho spoluhráče Petra Hronka, který k bodu na Letné přispěl gólem. "Železný muž. Ptal jsem se ho v kabině, kolik startů ještě chce. Říkal, že teď už žádné počty nemá, bude si to prý nějak dohrávat. Myslím si, že jich tak padesát ještě dá. Je mu jednačtyřicet, z mého pohledu může ještě v klidu hrát," podotkl ofenzivní hráč.

Obdivuje i jeho běžeckou výdrž. "Je jak blázen, podle mě mu to ani zamlada takhle neběhalo. Tím nechci říct, že je starý, je pořád mladý. Má to v sobě. Klobouk dolů, co ve svém věku předvádí. Pořád děkujeme hlavně za to, že tady je a že nám takhle pomáhá," poznamenal Hronek.