Kempného diváci opakovaně vypískali: Mám v kariéře něco za sebou, pak už jsem to nevnímal

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Kempného diváci opakovaně vypískali: Mám v kariéře něco za sebou, pak už jsem to nevnímal
Michal Kempný se dere před branku Marka Čiliaka.
Michal Kempný se dere před branku Marka Čiliaka.
Profimedia
Velmi negativního přivítání se v Brně dostalo obránci Sparty Michalu Kempnému (32). Sedm let odehrál v dresu Komety a po působení v Rusku a Severní Americe se při návratu do extraligy upsal největšímu rivalovi ze Sparty. I tak si ale dvaatřicetiletý reprezentační obránce podle vlastních slov zápas před vyprodanou halou užil.

Každý jeho dotek puku provázel pískot a pod tribunou na stání visel obří transparent s nápisem "Kašpare, co to máš na sobě."

Kempný přiznal, že nějaké reakce brněnských fanoušků čekal. "Kdo by si transparentu nevšiml, že? Připravoval jsem se na všechno, rozumím tomu, že lidi můžou být naštvaní. Jsem ale rád, že jsem se mohl vrátit do Brna a zahrát si tady. Kulisa se mi líbila, fanoušci byli živí," řekl bronzový medailista z letošního světového šampionátu.

Brzy se s náporem na vlastní nervovou soustavu vyrovnal. "Už mám v kariéře něco za sebou. Na rovinu říkám, že jsem to pak nevnímal, snažil jsem se o svoji hru, abych co nejvíce pomohl týmu," konstatoval.

Sparta zápas od zápasu zvyšuje standard

Kempný po návratu ze zámoří odehrál třináctý zápas v extralize a se sedmi asistencemi stále čeká na první gól. Má však radost z toho, jak jde Sparta nahoru, což dnes doložila přesvědčivou výhrou.

"Musím smeknout před naším týmem, doháníme to, co jsme zmeškali. Ideál to ještě není, jako tým dostáváme tvář, kterou chceme mít, pracujeme tvrdě každý den, je tam progres a je vidět výsledkově i herně. Chceme tento standard neustále zvyšovat," ohodnotil zkušený bek výkonnostní vzestup Pražanů.

Kometa naopak prohrála šestý ze sedmi posledních utkání a v tabulce si vyměnila po polovině základní části pozice se Spartou. "Věděli jsme, že Kometa je svým způsobem v křeči a pár zápasů prohrála. Mají ale natolik zkušený tým, že si s tím poradí, krize přijde v dlouhé sezoně na každého," pověděl Kempný, který v roce 2015 zamířil z Komety do Omsku a potom zamířil do NHL, kde působil v Chicagu a Washingtonu. Naposledy nastupoval na farmě Seattlu.

Brněnský tým během sezony nadále pečlivě sleduje. "Prožil jsem tady sedm krásných let. Teď hraju za Spartu, ale na Brno nikdy nezapomenu. Život mě někam zavedl, teď je pro mě důležitá především rodina," uzavřel Kempný, který v roce 2018 s Washingtonem získal Stanleyův pohár.

Přehled zápasu Kometa Brno – Sparta Praha