Sparta převálcovala Kometu, Pardubice neměly v derby s Hradcem šanci a loučí se s čelem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Sparta převálcovala Kometu, Pardubice neměly v derby s Hradcem šanci a loučí se s čelem
Aktualizováno
Sparťané se prosazují proti Kometě.
Sparťané se prosazují proti Kometě.Profimedia
Polovina základní části extraligy je po 26. kole minulostí. Pěti výhrami v řadě povzbuzená Sparta vrátila v Brně Kometě říjnovou porážku, po gólové smršti zvítězila 6:2. Vedoucí celek soutěže Pardubice nastoupil v Hradci Králové k tradičnímu východočeskému derby. V tom se ale mnohem lépe vedlo domácím, kteří zvítězili 4:0. Dynamo zároveň ztratilo vedení v tabulce, předstihly jej Vítkovice, které uzmuly dva body v Liberci.

Třinec – Mladá Boleslav 3:0

Třinečtí hokejisté zdolali na svém ledě Mladou Boleslav 3:0. První gól zápasu vstřelil ve 28. minutě Aron Chmielewski, výhru pojistili Libor Hudáček v čase 56:45 a Miloš Roman při hře hostů bez gólmana. Marek Mazanec udržel druhou nulu v sezoně. Středočeský klub neskóroval ve druhém utkání po sobě.

Přehled zápasu Třinec – Mladá Boleslav

Liberec – Vítkovice 2:3psn

Bílí Tygři se vrátili domů po sérii šesti zápasů poprvé od 18. listopadu, kdy podlehli Třinci 1:4. V Liberci se ale nakonec z výhry 3:2 po samostatných nájezdech radovali hosté z Vítkovic. Vítězný gól si připsal v rozstřelu Rostislav Marosz a dvakrát skóroval ze Ostravany americký kanonýr Peter Mueller.

Přehled zápasu Liberec – Vítkovice

Litvínov – Olomouc 5:3

Litvínovští ukončili nejdelší sérii porážek pod novým trenérem Karlem Mlejnkem. Doma přestříleli třetí Olomouc 5:3, přestože prohrávali už 1:3, a zabrali po třech prohrách za sebou. Hrdinou obratu se stal slovenský kanonýr Andrej Kudrna, který dal v poslední třetině dva góly a na další přihrával. V této sezoně už nasázel třináct branek.

Přehled zápasu Litvínov – Olomouc

Kladno – Karlovy Vary 4:1

Kladno porazilo Karlovy Vary 4:1. Rytíři vykročili za plným ziskem po třech předchozích vystoupeních bez jediného bodu už v první třetině, kterou vyhráli 2:0, a Západočechy porazili doma potřetí za sebou. Shodně gól a nahrávku si v dresu vítězů připsali obránce Jake Dotchin a útočník Adam Brodecki.

Přehled zápasu Kladno – Karlovy Vary

Plzeň – České Budějovice 4:1

Hokejisté Plzně porazili České Budějovice 4:1 a připsali si pátou výhru za sebou. Po povedené první třetině získali Indiáni dvoubrankové vedení, které hosté dokázali pouze zkorigovat během prostřední části a po nepovedené třetí třetině prohráli již popáté z posledních sedmi zápasů. V domácím dresu se dvěma góly blýskl Petr Kodýtek, na oba mu nahrál Adrián Holešinský.

Přehled zápasu Plzeň – České Budějovice

Kometa Brno – Sparta Praha 2:6

Sparťané na ledě Brna přesvědčivě 6:2 a zaznamenali šestou výhru s plným bodovým ziskem v řadě. Gólem a dvěma asistencemi se na ní podílel David Tomášek. Naopak Kometa prohrála šestý z posledních sedmi zápasů, poprvé v sezoně hrála doma před vyprodanou halou. Pražané se tak po polovině základní části vyhoupli na šesté místo tabulky o bod před Brno, které je sedmé.

Přehled zápasu Kometa Brno – Sparta Praha

Hradec Králové – Pardubice 4:0

Rozdíl deseti pozic v tabulce nebyl na ledě vůbec znát. Hokejisté Hradce Králové porazili doma ve východočeském derby Pardubice 4:0 a oklepali se ze série pěti proher. Finský brankář Henri Kiviaho udržel třetí čisté konto v sezoně. Dynamo po šňůře 13 výher podruhé za sebou nebodovalo a kleslo v tabulce na druhé místo o dva body za Vítkovice.

Přehled zápasu Hradec Králové – Pardubice