Vítkovice se dotáhly na vedoucí Pardubice. České Budějovice si zastřílely proti Kladnu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Vítkovice se dotáhly na vedoucí Pardubice. České Budějovice si zastřílely proti Kladnu
Aktualizováno
Vítkovice se bodově dotáhly na vedoucí Pardubice.
Vítkovice se bodově dotáhly na vedoucí Pardubice.
Profimedia
Páteční program 25. kola extraligy nabídl celkem pět zápasů. Po čtvrteční předehrávce, ve které Plzeň zvítězila na ledě Mladé Boleslavi 1:0 zásluhou Vojtěcha Budíka (24), porazil Liberec Karlovy Vary na jejich stadionu 2:0. Rozhodující trefu si připsal Michal Birner (36) v čase 15:30. Druhé Vítkovice se po výhře 4:1 nad Brnem bodově dotáhly na ligu vedoucí Pardubice. V souboji z konce soutěžního pořadníku prohrálo Kladno s předposledními Českými Budějovicemi vysoko 1:6.

Karlovy Vary – Liberec 0:2

Karlovy Vary podlehly v souboji tabulkových sousedů Liberci 0:2. Bílí Tygři uspěli na ledě Energie potřetí po sobě. Vítězný gól dal v polovině 16. minuty útočník Birner, pojistku přidal v závěru obránce Petr Kolmann. První čisté konto v sezoně udržel díky 41 úspěšným zásahům brankář Petr Kváča.

Detail zápasu Karlovy Vary – Liberec 0:2

Vítkovice – Kometa Brno 4:1

Vítkovice porazily Brno 4:1, a to i díky jedné trefě Petera Muellera, který barvy Komety čtyři roky hájil. Americký forvard už ale jen pečetil vítězství Ostravanů v power play, rozdílový gól vstřelil ve 12. minutě Petr Fridrich. Vítkovičtí doma vyhráli jedenáctý z dvanácti zápasů v řádné hrací době, v extralize zabodovali potřinácté v řadě a dotáhli se na vedoucí Pardubice, které měly dnes volno.

Detail zápasu Vítkovice – Kometa Brno 4:1

Kladno – České Budějovice 1:6

Poslední Kladno podlehlo doma v souboji celků ze dna tabulky Českým Budějovicím 1:6 a potřetí za sebou nebodovalo. Motor vyhrál teprve podruhé z posledních šesti zápasů. Venku bodovali Jihočeši poprvé po deseti zápasech. O výhře Českobudějovických rozhodl v čase 24:35 Vojtěch Tomeček. Čestný úspěch hostů zaznamenal Matyáš Filip.

Detail zápasu Kladno – České Budějovice 1:6

Olomouc – Třinec 4:2

Olomouc porazila Třinec 4:2 a upevnila si průběžné třetí místo. Zdeňku Motákovi, současnému kouči Ocelářů, se proti svému bývalému týmu nedaří. Obhájce titulu ztratil s Hanáky podruhé v sezoně vedení a prohrál tak druhý dobře rozehraný vzájemný zápas v rozmezí deseti dnů. Obě utkání navíc rozhodl stejný hráč – mladý olomoucký útočník Jakub Navrátil. Dnes dal gól na 3:2 v čase 58:25, ještě po 55 minutách byl přitom stav 1:1. Oceláři prohráli čtyři z posledních pěti duelů, pokaždé navíc v základní hrací době.

Detail zápasu Olomouc – Třinec 4:2

Sparta Praha – Hradec Králové 2:1

Sparta porazila Hradec Králové 2:1 a vyhrála i páté utkání pod vedením trenéra Miloslava Hořavy. Východočeši si naopak připsali pátou porážku za sebou bez zisku jediného bodu. Utkání rozhodl gól kapitána Michala Řepíka ve 28. minutě.

Detail zápasu Sparta Praha – Hradec Králové 2:1

Aktuální tabulka extraligy