Krčmář dojel ve stíhacím závodě na devátém místě, v Oslu znovu dominoval Bö

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Krčmář dojel ve stíhacím závodě na devátém místě, v Oslu znovu dominoval Bö

Michal Krčmář dojel v Oslu na 9. místě.
Michal Krčmář dojel v Oslu na 9. místě.Petr Slavík / Český biatlon
Michal Krčmář (32) skončil devátý ve stíhacím závodě Světového poháru biatlonistů v Oslu. Na Holmenkollenu si oproti sprintu o jedno místo polepšil. Znovu dominoval domácí Johannes Thingnes Bö (29), který zvítězil o více než půl minuty před Francouzem Quentinem Fillonem Mailletem, i když v posledním kole jel uvolněně a zdravil diváky. Z českých reprezentantů se výrazně posunuli nakonec čtyřiadvacátý Tomáš Mikyska a pětatřicátý Jakub Štvrtecký, jenž byl nejrychlejším běžcem závodu.

Lídr mužské části českého týmu Krčmář se po dvou nulách vleže pohyboval ve skupině jedoucí o páté místo. Pak jednou chyboval při úvodní položce vestoje a po trestném kole vypadl z nejlepší desítky, ale rychlou nulou na závěr se do ní vrátil. Ve finiši uhájil devátou příčku před Italem Tommasem Giacomelem. "S výsledkem jsem spokojený. Víceméně i s tím, co jsem předvedl na trati i na střelnici. Nechal jsem tam maximum," řekl Radiožurnálu Sport.

Na trati se necítil tak dobře jako při čtvrtečním sprintu. "Už to byl takový boj, oproti sprintu už to bylo horší. V této fázi sezony už to neřeším, člověk jede to, na co má," řekl Krčmář, jehož značka lyží navíc nepatřila v panujících teplých podmínkách k těm nejrychlejším. Na reprezentačního kolegu Štvrteckého ztratil v běhu 41 sekund. Pozitivně ale hodnotil střelecký výkon. "Trošičku mě mrzí, že zase nevyšly ty čtyři nuly, co jsem letos ještě nedal, ale beru to," dodal.

O 14 míst poskočil Mikyska, jenž udělal dvě chyby. Na ještě větší posun mohl pomýšlet Štvrtecký, který letěl po trati a před závěrečnou střelbou byl se startovním číslem 53 na konci třetí desítky. Na stojce pak však trefil jen jednou z pěti ran a obsadil 35. místo.

Suverén této sezony po vítězství ve sprintu nepřipustil, aby ho někdo stíhal. Jeho náskok byl v průběhu závodu více než minutový a jedno trestné kolo na třetí položce mu nemohlo uškodit. Při závěrečné střelbě si mohl dovolit pozdravit diváky ještě před posledním výstřelem, který pak stejně trefil. Nikdo jiný v té době na střelnici nebyl. V posledním kole promarnil bezmála polovinu svého náskoku. Před cílem se ještě uklonil norskému králi Haraldu V., jenž závod sledoval z tribuny.

Za Fillonem Mailletem, který vyrážel ze sedmé příčky, doběhl třetí Nor Sturla Holm Laegreid.

V Oslu se nyní jede odložený sprint biatlonistek.

Kompletní výsledky stíhacího závodu – muži