Kristoffersenovi útok na rekord nevyšel, slalom ve Schladmingu ovládl Noël

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kristoffersenovi útok na rekord nevyšel, slalom ve Schladmingu ovládl Noël

Clément Noël slaví vítězství ve Schladmingu.
Clément Noël slaví vítězství ve Schladmingu.Profimedia
Večerní slalom Světového poháru ve Schladmingu vyhrál olympijský vítěz Clément Noël (25). Francouzský lyžař se posunul do čela celkového pořadí ze sedmého místa po úvodním kole a připsal si první vítězství od loňského triumfu pod pěti kruhy v Jen-čchingu.

Noël zvítězil před bouřlivou kulisou 40 tisíci diváky o sedm setin sekundy před Švýcarem Ramonem Zenhäusernem. Třetí byl s odstupem 38 setin Nor Lucas Braathen a zvýšil vedení v hodnocení disciplíny před krajanem Henrikem Kristoffersenem, jenž po pokaženém druhém kole skončil až jedenáctý.

Noël si v prestižním slalomu na sjezdovce Planai připsal nejlepší výsledek v dosud nevydařené sezoně, v níž dokončil jen tři ze šesti slalomů a byl nejvýše jednou třetí. Ve Světovém poháru vybojoval jubilejní desáté vítězství a první od prosince 2021.

"Tahle sezona byla pro mě zatím trochu složitá a tohle je neuvěřitelné. Jsem šťastný a mám sen o mistrovství světa ve Francii," radoval se Noël s připomínkou únorového šampionátu na domácích svazích v Courchevelu a Méribelu. "Schladming, to je velký závod a speciálně tady je to skvělý pocit vyhrát. Byl to perfektní den, perfektní závod a neuvěřitelná atmosféra," dodal.

Kristoffersenovi nevyšel útok na rekordní pátou výhru ve Schladmingu, kterou by se v historických tabulkách odpoutal od dalšího čtyřnásobného vítěze, domácího Benjamina Raicha. Nejlepší slalomář minulé sezony a druhý muž průběžného pořadí po první jízdě vedl, ale v druhém kole příliš riskoval, chyboval a vypadl i z první desítky.

Jen krátké trvání měla snaha Linuse Strassera o obhajobu loňského prvenství. Německý lyžař vypadl v prvním kole už po necelých třech sekundách na druhé brance. Ve středu se ve Schladmingu pojede večerní obří slalom jako náhrada za zrušený víkendový závod v Garmisch-Partenkirchenu.

Výsledky mužského slalomu v Schladmingu

Průběžné pořadí Světového poháru