Lappi těsně vede Mexickou rallye před rekordmanem Ogierem, Prokop je třináctý

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lappi těsně vede Mexickou rallye před rekordmanem Ogierem, Prokop je třináctý

Esapekka Lappi byl první den nejrychlejší.
Esapekka Lappi byl první den nejrychlejší.Profimedia
Po první etapě vede Mexickou rallye Fin Esapekka Lappi (32) o pět sekund před Francouzem Sébastienem Ogierem (39), který útočí na sedmé vítězství v této soutěži. V případě úspěchu by se odpoutal od krajana Sébastiena Loeba (49), s kterým se dělí o rekordní počet výher v Mexiku. Český jezdec Martin Prokop (40) je třináctý se ztrátou sedmi minut.

Lappi s huyndaiem vyhrál v pátek pět rychlostních zkoušek, Ogier ovládl dva měřené testy. "Musím být spokojený. Seb tuhle rallye vyhrál mockrát a my s ním dokážeme držet krok. Nikdy to není dokonalé a bylo tam pár míst, kde jsem ztratil nějaké desetiny. Pořád se dá zlepšovat," řekl podle agentury AFP Lappi, který má na kontě jediné vítězství ve světové rallye z roku 2017 z Finska.

Na třetím místě figuruje s půlminutovým odstupem Brit Elfyn Evans. Úřadující mistr světa Fin Kalle Rovanperä na páté příčce ztrácí téměř minutu.

Lídr šampionátu Estonec Ott Tänak začal třetí letošní soutěž nejrychlejšími časy v úvodních dvou testech, ale pak ho postihly technické problémy a nabral ztrátu přes 14 minut.

Výsledky Mexické rallye