Legionáři: Schick při debaklu neskrýval frustraci, Hanousek parádně stvrdil výhru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Legionáři: Schick při debaklu neskrýval frustraci, Hanousek parádně stvrdil výhru

Legionáři: Schick při debaklu neskrýval frustraci, Hanousek parádně stvrdil výhru
Legionáři: Schick při debaklu neskrýval frustraci, Hanousek parádně stvrdil výhruProfimedia
Odevzdaně, frustrovaně, bezmocně. Tak ve Frankfurtu působil nejen Patrik Schick (26), ale i celý Bayer Leverkusen, který po debaklu 1:5 klesl v Bundeslize na třetí příčku od konce. Ještě o fous hůř je na tom Schalke, za které při porážce s Hoffenheimem 0:3 odehrál podruhé v sezoně celé utkání Alex Král (23). Naopak spokojen mohl být Marek Hanousek (31), který v Polsku zaznamenal druhou ligovou trefu v sezoně. A stála za to.

Anglie

West Ham zachraňoval remízu 1:1 v Southamptonu v 64. minutě, kdy po narážečce se Saïdem Benrahmou srovnával povedenou technickou střelou kapitán Declan Rice. Ten ve středu zálohy podobně jako v minulém kole proti Fulhamu zastínil Tomáše Součka (27), na něhož opět zbyly zejména obranné povinnosti. Ty si plnil solidně, měl ale podíl podíl na gólu domácích, před kterým nepovedeně odkopl míč přímo na nohu skórujícího Romaina Perrauda.

S francouzským krajním bekem měl plné nohy práce Vladimír Coufal (30), který odehrál celý zápas po dvou ligových utkáních, v nichž zůstal jen na lavičce. V úvodu druhého poločasu fauloval za žlutou kartu a v závěru byl hodně vidět na obou koncích hřiště. Nejdřív příznivci domácích reklamovali jeho ruku ve vápně, VAR ale penaltu Southamptonu nepřiřkl. A v nastavení mohl Coufal rozhodnout, jeho střelu na zadní tyč ale gólman Gavin Bazunu zlikvidoval.

Aktuální tabulka Premier League
Aktuální tabulka Premier LeagueFlashscore

Německo

Leverkusen si v Deutsche Bank Parku v prvním poločase sice jednu šanci vytvořil, když Jeremie Frimpong pálil z voleje do břevna, ale Orli měli daleko víc ze hry a v nastavení je z penalty poslal do vedení Daiči Kamada. V úvodu druhé části přišel jako blesk z čistého nebe vyrovnávací gól Piera Hincapieho, ale domácí si vedení záhy vzali zpět.

Za dalších sedm minut jej navýšili a poté, co byl v 71. minutě vyloučen střelec vyrovnávací branky Bayeru, přidali do sítě Lukáše Hradeckého další dva góly. Schick nastoupil v základní sestavě, ale k výraznější příležitosti se nedostal a počínání svých spoluhráčů nezřídka doplňoval naštvaným rozhazováním rukama.

Adam Hložek (20) se na trávník podíval až na posledních 10 minut, když vystřídal právě svého reprezentačního kolegu. A podobně jako on se prakticky nepotkal s balonem. Kouč Xabi Alonso tak na výhru 4:0 nad Schalke při své premiéře nenavázal a Leverkusen klesl na 16. příčku znamenající baráž. 

Podruhé za sebou dostal v bráně Augsburgu příležitost Tomáš Koubek (30) a byť z toho v zápase na hřišti Kolína n. R. byla porážka 2:3, spoluhráče několikrát podržel. Blýskl se zejména ve 22. minutě, kdy z úhlu nebezpečně zakončoval Linton Maina, český brankář ale předvedl výborný zákrok.

V posledních vteřinách první půle ho ostrým pokusem z hranice šestnáctky prověřil také Ondrej Duda, i tentokrát ale Koubek zasáhl. Ani za jeden gól nemohl, Steffen Tigges, který se trefil dvakrát, i Denis Huseinbašič pokaždé zakončovali z bezprostřední blízkosti.

Jestli po třech ligových porážkách v řadě tlak na Schalke a zejména jeho trenéra Franka Kramera rostl, pak ho domácí porážka 0:3 s Hoffenheimem v páteční předehrávce 10. kola ještě zesílila. Přitom domácí nebyli vyloženě horším celkem, prezentovali se bojovným výkonem, což platilo i pro Alexe Krále (24).     

Ten absolvoval celé utkání a dvakrát nebezpečně zakončoval. V 78. minutě dokonce Olivera Baumanna překonal, ale na brankové čáře míč vykopl jeden z obránců. O tři minuty později se český záložník neúspěšně pokusil hostujícího brankáře přelobovat. Schalke dvakrát trefilo tyč, dva góly dostalo z penalt a kleslo na předposlední místo.

Brémy nenavázaly na dvě po sobě jdoucí vítězství a v domácím prostředí padly 0:2 s Mohučí. Jiří Pavlenka (30) vystřihl ve 29. minutě fantastický zákrok proti pumelici Karima Onisiw směřující do šibenice, s góly toho moc udělat nemohl. Marcus Ingvartsen hlavičkoval po prudkém centru zblízka a Pavlenka na balon letící nad ním nestihl dosáhnout. A střelu Jae-Sunga Leeho před ním nešťastně tečoval na bližší tyč Amos Pieper.

Nehráli: Pavel Kadeřábek (30), Hoffenheim, Vladimír Darida (32), Hertha

Aktuální tabulka Bundesligy
Aktuální tabulka BundesligyFlashscore

Polsko

Marek Hanousek (31) se v lize prosadil podruhé, přičemž poprvé ze hry. Gólem v 66. minutě pečetil výhru Widzewu Lodž nad Zaglebie 3:0 a byl to velmi povedený zásah. Někdejší hráč Plzně či Dukly převzal za vápnem přihrávku Bartlomieje Pawlowského a pravačkou z kroku napálil míč nechytatelně do šibenice. Widzew v posledních čtyřech utkáních ztratil jen dva body za remízu s Rakówem a posunul se na čtvrtou příčku Ekstraklasy.

V prvních čtyřech kolech nechyběl Jakub Jugas (30) v sestavě Cracovie ani minutu, od té doby ale jeho vytíženost zvolna klesá. Při nedělní remíze 1:1 šel na hřiště v 59. minutě krátce po vyrovnávací brance domácích, David Jablonský (31) naskočil ještě o 25 minut později. Krakovští mohli v nastavení rozhodnout, ale Mathias Rasmussen trefil jen břevno.

Po zranění, které jej vyřadilo ze hry na čtyři a půl měsíce, se Tomáš Petrášek (30) pomalu vrací do sestavy Rakówa. Předminulý týden odkopal takřka celý zápas dohrávaného 2. kola proti Piastu (1:0) a v nastavení dostal červenou kartu, teď v sobotu ve venkovním duelu 13. kola s Lechií šel na plac v 68. minutě. To už hosté vedli 3:0, další gól nepadl a Čenstochová je v tabulce nadále první se čtyřbodovým náskokem před Wislou Plock.

Petr Schwarz (30) poprvé od 3. září absolvoval na levé straně zálohy Slasku celé utkání. Hosté ale na půdě Radomiaku Radom tahali za kratší konec, vyslali jedinou střelu na bránu a poté, co od 64. minuty hráli bez Łukasze Bejgera, se prakticky jen bránili. Ještě v 90. minutě drželi stav 0:0, v nastavení ale o vítězství domácích rozhodl dvěma brankami Maurides Roque Junior.

Jagiellonia má za sebou mizerný týden. V sobotu padla venku s Wartou 0:2 a v součtu se středečním pohárovým neúspěchem proti třetiligové Zielone Góre  (1:3) zaznamenala poprvé od přelomu srpna a září dvě porážky v řadě. Martin Pospíšil (31) šel do hry až v nastavení a s míčem se nepotkal. Mimochodem, ve zmíněném pohárovém fiasku byl v základu a za nepříznivého stavu 0:1 zahodil penaltu. V 55. minutě byl vystřídán.

Nehráli: Martin Doležal (32), Zaglebie, Tomáš Přikryl (30), Jagiellonia

Aktuální tabulka Ekstraklasy
Aktuální tabulka EkstraklasyFlashscore

Turecko

Role Tomáše Pekharta (33) v Gaziantepu se během října změnila. Zatímco předtím býval žolíkem, případně chodil do hry ihned po přestávce, v posledních třech kolech měl vyhrazeno místo v základní jedenáctce. Platilo to i v neděli na hřišti Konyasporu, kde hosté až zázračně přečkali několik obrovských šancí domácích včetně penalty a gólu, který domácím vzal VAR, aby v závěru jedinou brankou duelu udeřili.

V 85. minutě jim přiřkl tři body z půdy favorita Arda Kizildag, který se hlavou prosadil ze závaru po rohu. To už český útočník na hřišti nebyl, v 57. minutě přepustil místo Lazaru Markovičovi. Naopak v 76. minutě šel do hry  Matěj Hanousek (29). Ačkoliv Konyaspor soupeře přestřílel 19:6, tři body si odvezl Gaziantep, který zaznamenal první ligovou výhru od 26. srpna.

Aktuální tabulka Superligy
Aktuální tabulka SuperligyFlashscore