Legionáři: Součkova trefa přinesla bod, Černému stačila na dva góly půlhodina

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Legionáři: Součkova trefa přinesla bod, Černému stačila na dva góly půlhodina

Legionáři: Součkova trefa přinesla bod, Černému stačila na dva góly půlhodina
Legionáři: Součkova trefa přinesla bod, Černému stačila na dva góly půlhodinaProfimedia
Ani v týdnu ve třech evropských ligách nechyběli čeští legionáři. Logicky jich do akce zasáhlo poskrovnu, o to víc ale byli vidět. Gól Tomáše Součka (27) přihrál West Hamu remízu, reprezentační kapitán se trefil netradičně ne hlavou, ale pravačkou. Opačnou nohou se v Nizozemsku hned dvakrát prosadil Václav Černý (24).

Anglie

Zdá se, že West Ham zažehnal prachbídný vstup do sezony. Po minulém vítězství na hřišti Aston Villy (1:0) doma remizoval 1:1 s Tottenhamem a vyrovnávací gól dal Tomáš Souček. V 55. minutě naběhl do vápna, prvním dotykem levačkou šikovně převzal luxusní přihrávku Michaila Antonia a pravou se trefil podél Huga Llorise.

Vidět byl i Vladimír Coufal (30). Ve druhém poločase se po pravé straně prosmýkl kolem Ivana Perišiče a poslal do vápna prudký centr, který se dostal k Pablu Fornalsovi. Španělský záložník ale z úrovně penalty přestřelil. V závěru se po Coufalově dlouhém autu ve velké šanci ocitl Jarrod Bowen, ale bránu minul a na míč už nedosáhl ani Souček.

Tabulka anglické 1. ligy

Nizozemsko

Twente po minulé prohře ve Volendamu (0:1) doma zabralo, když doma porazilo Excelsior přesvědčivě 4:0. Stabilního člena základní sestavy Michala Sadílka (23) nepustilo do hry zranění, Václav Černý dostal jako už tradičně roli střídajícího žolíka.

A tentokrát ji splnil dokonale. Na hřiště šel příbramský rodák půl hodiny před koncem a už po dvou minutách se prosadil. Byla to snadná trefa, Gijs Smal jej centrem z levé strany našel na zadní tyči a Černý zakončil z malého vápna z voleje.

Při druhém gólu využil toho, že si hostující stopeři dávali přednost. Zmocnil se míče, prohnal se mezi nimi a prostřelil gólmana Stijna van Gassela, který při jeho ráně nemohl mít úplně čisté svědomí.

Tabulka nizozemské 1. ligy

Itálie

Antonín Barák (27) byl v základní sestavě i ve druhém utkání po přestupu do Fiorentiny, s novým klubem ale zatím nezažil ani gólovou radost, ani vítězství.

Fiorentina prohrála ve 4. kole Serie A 0:1 na hřišti Udine. Proti klubu, za který hrál v letech 2017 až 2020, reprezentační záložník příliš vidět nebyl. V 85. minutě ho vystřídal Jonathan Ikone.

Nehráli: David Zima (21), FC Turín, Daniel Samek (18), Lecce