Lehečkovi návrat na halové turnaje nevyšel, v Métách skončil hned v prvním kole

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Lehečkovi návrat na halové turnaje nevyšel, v Métách skončil hned v prvním kole
Lehečkovi návrat na halové turnaje nevyšel, v Métách skončil hned v prvním kole
Lehečkovi návrat na halové turnaje nevyšel, v Métách skončil hned v prvním koleProfimedia
Jiřímu Lehečkovi (20) návrat na halové turnaje ATP nevyšel. Čech skončil v Métách hned v prvním kole po porážce 4:6 4:6 s Emilem Ruusuvuorim a už skoro dva měsíce čeká na vítězství na nejvyšším okruhu. O tři roky starší Fin v souboji o čtvrtfinále vyzve kvalifikanta Evana Furnesse, nebo nasazeného Alexandera Bublika.

Jiří Lehečka na začátku srpna slavil triumf na domácím antukovém challengeru v Liberci, ale na nejvyšším okruhu už skoro dva měsíce čeká na vítězství. Rodák z Mladé Boleslavi, který byl před pár dny v Izraeli hlavním strůjcem postupu českého týmu, skončil v Métách hned v prvním kole po porážce 4:6 4:6 s Emilem Ruusuvuorim.

Aktuálně nejlepší Čech v žebříčku ATP, jenž nepřešel přes úvodního soupeře ani ve Winston-Salemu a na všech letošních grandslamech ztroskotal v prvním kole, od začátku tahal za kratší konec. Na příjmu si vypracoval jediný brejkbol a sám na podání zaváhal třikrát. V posledním gamu na servisu sice ještě zlikvidoval dva mečboly, nicméně Ruusuvuori hodinu a půl dlouhé utkání dopodával čistou hrou.

Lehečka se na halových turnajích ATP představil poprvé od senzačního únorového tažení do semifinále v Rotterdamu, kde si zajistil premiérový posun do elitní stovky. O tři roky starší Fin v souboji o čtvrtfinále vyzve kvalifikanta Evana Furnesse, nebo nasazeného Alexandera Bublika.

Nejvýše nasazeným je bývalá světová jednička Daniil Medveděv, Rus se může ve druhém kole potkat se Stanem Wawrinkou. Na opačné straně pavouka je obhájce titulu Hubert Hurkacz, rovněž Polák má volný los a o čtvrtfinále si zahraje s Richardem Gasquetem, či Dominicem Thiemem.

Statistiky zápasu Ruusuvuori - Lehečka