Saúdská Arábie – Mexiko 1:2.  Ani vítězství nestačilo, oba týmy na MS končí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Saúdská Arábie – Mexiko 1:2. Ani vítězství nestačilo, oba týmy na MS končí
Aktualizováno
Saúdská Arábie – Mexiko 1:2.  Ani vítězství nestačilo, oba týmy na MS končí
Saúdská Arábie – Mexiko 1:2. Ani vítězství nestačilo, oba týmy na MS končíAFP
V posledním utkání skupiny C mistrovství světa porazilo Mexiko 2:1 Saúdskou Arábii. Svěřenci Gerarda Martina měli po celý zápas výraznou herní převahu, kterou po změně stran přetavil v úvodní gól Henry Martín (30). Plný bodový zisk pak zajistil výstavní trefou z přímého kopu Luis Chávez (26). Navzdory premiérové výhře na letošním šampionátu ale Mexičané poprvé od roku 1978 neslavili postup do vyřazovacích bojů kvůli horšímu skóre, než mělo druhé Polsko. Turnaj pak skončil také pro tým z Arabského poloostrova.

Celek z amerického kontinentu se hned od úvodního hvizdu prezentoval aktivní hrou a do vedení ho mohl poslat již ve třetí minutě Alexis Vega. Ten obdržel přesný pas za obranu, avšak tváří v tvář brankáři neuspěl. Arabové spoléhali na rychlé protiútoky a při jednom takovém byl před šestnáctkou faulován Saud Abdulhamid.

Sestřih utkání Saúdská Arábie - Mexiko (1:2).
Livesport CZ

Z následného přímého kopu zamířil těsně nad břevno Mohamed Kanno. Skóre neotevřel ve 27. minutě ani Orbelín Pineda. Záložník řeckého AEK si na zadní tyči našel centrovaný míč, ale jeho nebezpečnou hlavičku zblokoval obránce. Přes dominanci Mexičanů zahrozili v nastaveném čase Saúdové. Ali Al Hassan ovšem hlavičkoval z nadějné pozice nepřesně.

Utkání Saúdská Arábie – Mexiko (1:2)

Vstup do druhého dějství vyšel Mexiku skvěle. Ve 47. minutě se nízký centr po rohovém kopu dostal k volnému Martínovi, jenž poslal míč za bezmocného Mohammeda Al Owaise. Zkušený gólman jen krátce nato kapituloval podruhé. K přímému kopu se postavil Chávez, z velké dálky nádherně vymetl šibenici a radoval se z premiérové trefy na mistrovství světa.

Statistiky utkání Saúdská Arábie - Mexiko.
Statistiky utkání Saúdská Arábie - Mexiko.Opta by Stats Perform

Hráči Trikolóry se hnali za zvýšením náskoku i nadále. V 70. minutě spálil ohromnou příležitost Martín, jehož pohotový volej zevnitř vápna proletěl kousek nad bránou. Druhý zásah mohl přidat opět z přímáku Chávez, tentokrát si ale Al Owais prostor u levé tyče pohlídal. V závěru už Mexičané kýženou postupovou branku nevstřelili, naopak po rychlé narážečce snížil Salem Al Dawsari.

Tabulka skupiny C.
Tabulka skupiny C.Flashscore

Mexičané zakončili skupinovou fázi vítězstvím, skóre si však nedokázali vylepšit natolik, aby obsadili druhou příčku. S turnajem se i přes šokující výhru v prvním zápase loučí také Saúdská Arábie.

Livesport hráč utkání: Luis Chávez (Mexiko)