Liverpool zahnal herní krizi. Everton v derby porazil 2:0, gólem pomohl i Salah

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Liverpool zahnal herní krizi. Everton v derby porazil 2:0, gólem pomohl i Salah
Aktualizováno
Cody Gakpo vstřelil gól na 2:0.
Cody Gakpo vstřelil gól na 2:0.AFP
Liverpool sice v předchozích čtyřech zápasech získal jen jeden bod, na derby se ovšem připravil příkladně a ve 23. kole Premier League doma porazil Everton 2:0. Se svým rivalem tak prohrál z posledních 28 vzájemných střetnutí napříč soutěžemi jen jedinkrát. Rozhodující branku vstřelil ve 36. minutě Mohamed Salah (30), čímž ukončil své více než devítihodinové čekání na přesný ligový zásah.

Ani tentokrát to ze strany domácích nevypadalo na festival pohledných útočných akcí. Liverpool sice držel více balon, jenže postup dopředu byl v podání jeho ofenzivních es velmi kostrbatý. Větší příležitosti se Anfield dočkal po čtvrthodině zápasu, kdy zevnitř pokutového území hlavičkoval mimo Cody Gakpo. Po tomto incidentu byl s šancemi na jedné či druhé straně na nějakou dobu utrum.

Hra se přesunula do středu hřiště, ve kterém byl k vidění nejeden tvrdý souboj. Výraznější pozdvižení přinesla až 36. minuta, kdy James Tarkowski orazítkoval po rohovém kopu tyč. Reds přežili infarktový moment a hned po zisku míče se hnali do bleskového protiútoku, na jehož konci uklízel balon do odkryté sítě Salah.

Utkání Liverpool – Everton 2:0

Ambice Evertonu na vyrovnání vzaly za své velmi krátce po změně stran. Už ve 49. minutě totiž červení předvedli další učebnicový brejk a navýšili své vedení. Trent Alexander-Arnold poslal přes několik obránců chirurgicky přesný pas na kopačku Gakpa, pro něhož bylo doklepnutí do prázdné brány formalitou. Mladý nizozemský forvard tak mohl slavit premiérovou trefu v dresu LFC.

Dvoubrankový náskok dodal Reds značné sebevědomí a najednou bylo hráčů v červených dresech plné hřiště. Většina druhé půle se tak hrála na polovině hostí, přičemž zápas místy připomínal čekání na gól. Blues další inkasování nepřipustili, na zdramatizování už se ale nezmohli.

Livesport hráč utkání: Cody Gakpo (Liverpool)

Tabulka Premier League.
Tabulka Premier League.Livesport