Livesport hráč kola české ligy: Kopic se nominoval šibenicí, další byli u dvou gólů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport hráč kola české ligy: Kopic se nominoval šibenicí, další byli u dvou gólů

Jan Kopic vstřelil v Brně krásnou branku.
Jan Kopic vstřelil v Brně krásnou branku.FC Viktoria Plzeň
Pomyslná trofej pro nejlepšího hráče uplynulého ligového víkendu FORTUNA:LIGY tentokrát míří do rukou Jana Kopice (32) z Plzně. Ten se podílel na obratu plzeňské Viktorie na hřišti Zbrojovky Brno, mezi nejlepší hráče víkendu se zařadili i dva dvougólové střelci.

Jan Kopic (FC Viktoria Plzeň)

Zkušený záložník plzeňské Viktorie Jan Kopic má za sebou další skvělé ligové představení. Zazářil na hřišti brněnské Zbrojovky, kde se zápas pro úřadujícího mistra nevyvíjel vůbec dobře. Plzeň na jihu Moravy záhy prohrávala, po přestávce ale zavelela k obratu.

Umístěnou střelou nejprve vyrovnal na 1:1 Pavel Bucha a následně si vzal slovo právě Kopic. Nádhernou utaženou ranou vymetl šibenici a hosté byli rázem ve vedení. Záhy šli navíc fotbalisté Zbrojovky do desíti, když se po faulu na Kopice vykartoval Josef Divíšek a Viktorka nakonec vyhrála 3:1. "Doufal jsem, že na to gólman prostě nedosáhne. Natahoval se, ale líp už jsem to trefit asi fakt nemohl. Z mého pohledu se to hezky točilo, tak jsem doufal, že to jde do brány," konstatoval Kopic o svém skvostném gólu.

Detail zápasu Brno – Plzeň 1:3

Další hvězdy víkendu

Cadu (FC Baník Ostrava)

Svůj nejlepší zápas po příchodu do Ostravy odehrál krajní záložník Cadu. Brazilský univerzál na Stínadlech řádil, hlavně tedy ve druhé půli, v níž si s ním domácí Teplice nevěděly rady. Zaznamenal gól i asistenci, především ale nasměroval svůj tým k důležité výhře.

Cadu se prohnal kolem Ladislava Kodada a naservíroval míč před bránu Jiřímu Klímovi, poté si role prohodili. Hosté navíc dokázali skórovat ještě třikrát a pohodlně zvítězili 5:0. A to i díky Caduovi, který v Baníku hostuje z Plzně. "Výsledek je pro nás nádherný, ale rozhodně se nerodil lehce. Hlavně na začátku druhé půle nás Teplice zmáčkly, a kdyby vstřelily úvodní branku, byl by to zase nervózní zápas," zůstal obezřetný kouč Baníku Pavel Hapal.

Detail zápasu Teplice – Ostrava 0:5

Jakub Považanec (FK Jablonec)

Ačkoli fotbalisty Jablonce nezastihl úvod jara v kdovíjaké formě, alespoň o jednom jejich hráči to až zas tolik neplatí. Šikovný záložník Jakub Považanec se proti Zlínu blýsknul hned dvěma góly a nebyl daleko od hattricku. 

V první řadě ale pomohl Jablonci získat ze záchranářské bitvy alespoň bod (2:2). Svou druhou branku v sezoně zaznamenal slovenský středopolař poté, co si položil brankáře Matěje Rakovana, načež tu třetí oslavil po krásném voleji. “V zimě jsem měl jít na operaci, ale tak nějak přes sílu jsem ji odložil. Zdá se, že jsem dobře udělal. Doufám, že tohle je to pro mě takový comeback," usmál se Považanec po utkání. 

Detail zápasu Jablonec – Zlín 2:2

Martin Minčev (AC Sparta Praha)

Do role klíčového hráče Sparty má Bulhar Martin Minčev stále hodně daleko, občas má ale velmi vydařené zápasy. Doma proti Mladé Boleslavi sice šel na hřiště až na závěrečných patnáct minut místo Jana Kuchty, svou příležitost ale chytil za pačesy.

Přestože na hřišti strávil pouhou čtvrthodinku, dokázal si přímočarými náběhy vypracovat dvě stoprocentní příležitosti. A v obou případech se nemýlil, když dokázal přetavit dvě krásné kolmice za obranu ve dvě gólové radosti. Brankáři Petru Mikulcovi nedal žádnou šanci zasáhnout a Sparta tak po jeho dvou trefách zvítězila 4:1. "Hrajeme teď prostě jiné typy zápasů než v závěru podzimu, kdy se nám dařilo. Hodně držíme míč, ale na těžkém terénu je to složité, třeba stopeři podstupují spoustu soubojů. Musíme se zkrátka zlepšit. Když máme míč v držení, opustit soubojový ráz zápasů," řekl po duelu trenér Brian Priske.

Detail zápasu Sparta – Mladá Boleslav 4:1