Livesport hráč kola české ligy: Květ řídil obrat Bohemians, premiérové góly pro Juráska

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Livesport hráč kola české ligy: Květ řídil obrat Bohemians, premiérové góly pro Juráska
Livesport hráč kola české ligy: Květ řídil obrat Bohemians, premiérové góly pro Juráska
Livesport hráč kola české ligy: Květ řídil obrat Bohemians, premiérové góly pro JuráskaProfimedia
Prožívá nejlepší období své fotbalové kariéry a pro Bohemians je doslova nepostradatelný. Záložník Roman Květ (24) demonstroval ve FORTUNA:LIZE svou formu i v sobotu, kdy režíroval úžasnou otočku skóre se Zlínem z 0:2 na konečných 3:2 pro Klokany. Díky svému skvělému výkonu se stal naším Livesport hráčem 15. kola, ale konkurenci měl velkou. Kdo se umístil těsně za ním?

Roman Květ (Bohemians Praha 1905)

Hlavní hvězda Bohemians zazářila proti Zlínu, který v Ďolíčku dlouho směřoval za vítězstvím. Po půli vedl už 2:0, jenže pak přišla chvíle Klokanů.

Velkolepý obrat zelenobílých režíroval právě Květ. Ten nejdřív přesným centrem našel hlavu Antonína Křapky a čtyři minuty před koncem celý zápas rozhodl. Povedenou střelou zpoza vápna se trefil podeváté v ročníku a potvrdil, že letos na podzim prožívá své nejplodnější období. Ne náhodou se o něm mluví jako o zimní posile Sparty.

Statistiky Romana Květa v této sezoně.
Statistiky Romana Květa v této sezoně.Flashscore

"Byl bych nejraději, kdyby tady pokračoval a dokázal třeba něco s Bohemkou. Byl bych rád, kdyby mě ještě jednou vyslechl. V létě to udělal, když měl nabídku z Belgie. Říkal jsem mu, že se prodává pod cenou. Tipoval jsem mu deset gólů a on se mi smál. Teď to třeba ještě překoná, vidím jeho potenciál," říkal po vítězství spokojený kouč Klokanů Jaroslav Veselý.

Přehled zápasu Bohemians - Zlín 3:2

Daniel Mareček (FK Mladá Boleslav)

Další borec, co zažívá solidní podzim. Poté, co před dvěma týdny sestřelil dvěma góly Bohemku, si stejnou nálož nachystal i na Teplice. Navíc byl znovu jasně nejlepším hráčem na place, svou dravostí činil Sklářům obrovské potíže.

Při své první trefě prokázal instinkt zabijáka, při té druhé zarputilost v pokutovém území. A byl hodně blízko hattricku, po jeho střetu s gólmanem Tomášem Grigarem ale rozhodčí Jan Petřík penaltu nenařídil. Svěřencům Pavla Hoftycha to však nemuselo vůbec vadit. Zvítězili pohodlně 3:0 a ukázali, že doma na Teplice prostě umí. Už potřetí za sebou jim zde v lize nasázeli alespoň tři branky.

"Není to o mně, důležité je, že ty góly vedou k bodům. Hrál jsem na trochu vyšší pozici, trenér to na poslední chvíli změnil a vyplatilo se," uvedl šťastný střelec po utkání.

Přehled zápasu Mladá Boleslav - Teplice 3:0

Matěj Jurásek (SK Slavia Praha)

Svůj životní zápas odehrál o víkendu teprve devatenáctiletý slávistický talent Matěj Jurásek. Na hřiště přišel na posledních 20 minut utkání s Baníkem, na světelné tabuli byl v tu chvíli stav 1:1. Právě jeho výkon ale převážil misky vah na domácí stranu.

Jurásek nejprve utaženou ranou k přední tyči poslal Pražany do vedení, o šest minut později pak předvedl jeden z gólů sezony. Nádhernou střelou pod břevno nedal Janu Laštůvkovi žádnou šanci zareagovat a slávisté díky němu zvítězili 3:1, díky čemuž jejich odstup od vedoucí Plzně rázem činí pouze bod. Pro Juráska šlo o jeho vůbec první ligové trefy kariéry.

"Rozhýbal to, na balonu byl strašně silný. Chtěl bych mu tímto pogratulovat k jeho prvním gólům v lize. Přemýšleli jsme, že ho nasadíme už dřív, ale zatím se nám jeví lépe jako žolík. Po jeho výkonu se Sivassporem jsme každopádně věděli, že mu dnes dáme velký prostor," podotkl trenér Jindřich Trpišovský.

Přehled zápasu Slavia - Baník 3:1

Mick van Buren (FC Slovan Liberec)

V minulém kole na hřišti Zbrojovky se nizozemský šutér ve službách Slovanu Mick van Buren v koncovce trápil, tentokrát už ale znovu pálil ostrými. Odnesl to Hradec Králové, který sestřelil gólem a asistencí. Připsal si tak už svou devátou trefu v sezoně a ve střeleckých statistikách mu spolu s Romanem Květem a Stanislavem Teclem patří dělené druhé místo.

Dravý Holanďan byl díky své rychlosti permanentně nebezpečný. Ve 14. minutě se krásně prosmýkl mezi beky a střelou mezi nohy gólmana Olivera Vliegena pohodlně skóroval, čtvrt hodiny před koncem ideálním centrem oslovil Imada Rondiče. Severočeši zejména díky němu zvítězili 2:0 a v tabulce se posunuli na sedmou pozici.

"S Hradcem je to vždycky nepříjemný zápas, bolí a je třeba jej odpracovat, což se dneska potvrdilo. Za poctivost, pracovitost a efektivnost jsme si vítězství zasloužili," glosoval kouč domácích Luboš Kozel. 

Přehled zápasu Liberec - Hradec Králové 2:0